DOMAĆI SLANI ŠTAPIĆI Najukusnije slano pecivo koje vraća u detinjstvo!

Vesna Vukadinović

18:09

Bakina vanglica 0

Slani šapići su odlični kao doručak, večera, ali i kao grickalica kojom ćete poslužiti goste.

štapići
Shutterstock

Sastojci:

Za testo:

500 g brašna

200 g margarina

100 ml mleka

1 kesica suvog kvasca (10 g)

1 kašičica soli

3 kašike kisele pavlake

3 žumanca

Za premazivanje i posipanje:

1 jaje

po želji susam, kim, lan

Priprema:

Pomešati 200 g brašna, kvasac, so. Dodati mlako mleko, margarin sobne temperature, žumanca, kiselu pavlaku i izmešati. Postepeno dodavati preostalo brašno i zamesiti mekše testo. Prekriti providnom folijom i ostaviti da odstoji 30 minuta. Na pobrašnjenoj podlozi razviti oklagijom u pravougaonik. Iseći štapiće željene širine i dužine. Poređati u pleh obložen pek-papirom. Premazati umućenim jajetom i posuti susamom, kimom, lanom – po želji. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.

Komentari (0)