DOMAĆE MEKIKE SA KIMOM Sastojke već imate, recept je jednostavan, a biće mekane i vazdušaste
Slasne i jednostavne za pripremu.
Potrebno je:
- 2 čaše mlake vode
- 2 kašike šećera
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice rakije
- 2 kesice kima
- 6 čaša brašna
- ulje
- 2 jaja
Priprema:
U jednoj posudi sjedinite vodu,kvasac i šećer.. Ostavite 15 ak minuta da se aktivira. U veliku posudu stavite 5 čaša brašna, dve kašičice soli i kim. Dobro promešajte, pa dodajte jaja, rakiju i kvasac. Ostavite testo pola sata, pa dodajte još pola čaše brašna, premesite i oblikujte sa 2 kašike ulja.Za 15 minuta razvucite testo i oblikujte mekike. Pržite na zagrejanom ulju u tiganju. Prijatno!
Možda vas zanima:
MEKIKE OD PIRE KROMPIRA SOČNIJE OD KLASIČNIH Bez čekanja da testo naraste, a tope se u ustima
Služite tople uz jogurt ili kiselo mleko.
EKSPRES UŠTIPCI Gotovi za 5 minuta, a svakim zalogajem vraćaju vreme unazad
Valjajte ih u prah šećer ili služite uz krem po želji.
DOMAĆE MEKIKE SE SMAŽU U TRENU Mekane i vazdušaste, prosto se tope u ustima
Samo dodajte jogurt ili prilog po želji.
UŠTIPCI KOJI VRAĆAJU VREME UNAZAD Zaboravljeni miris kuhinje naših baka
Sočni i slasni, savršeni za doručak ili večeru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)