BRESKVICE Jedini recept koji će vam trebati za neodoljive sitne kolače
Savršenog ukusa, nestaće sa stola odmah.

Potrebno je:
- 2 jajeta
- 200 g šećera
- 100 g otopljene masti
- 1/2 praška za pecivo
- 350 g brašna
- 5 kašika marmelade
- 50 ml ruma
Bojenje:
- 100 ml mleka
- crvena boja za kolače
- 100 g šećera
Priprema:
Prvo izmešajte jaja sa šećerom i mašću. Posebno pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa sve to sjedinite, mesite sve dok ne prestane da se lepi za prste. Potom od te smese napravite veći valjak, pa iz njega manje valjčiće koje treba izrezati da se dobiju jednake kuglice veličine oraha. Kuglice slažite na tepsiju u razmaku od jednog prsta na koju ste prethodno postavili masni papir. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 15 minuta i pripazite da ne porumene. Kada se ohlade, šiljastim nožem izbušite ih što je više moguće, a da ih ne probijete. Ostatke sameljite u blenderu, pa pomešajte sa marmeladom i rumom. Kašičicom punite kuglice, pa spojte po dve. U 100 ml mleka nakapajte nekoliko kapi boje i dobro promešajte. Umočite breskvicu u boju - prvo vrh, a zatim i donji deo, pa ih uvaljajte u šećer.
Možda vas zanima:

BRESKVICE Sitni kolači koji osvajaju na prvi zalogaj, za pravo uživanje
Slatki i ukusni kolači, ukusa koji priča priče.

OČISTITE TIGANJ SA SAMO 1 NAMIRNICOM Nema ribanja ni struganja, a nije soda bikarbona
Jednostavan i primenljiv trik, a tiganj će se blistati kao nov.

VANILICE Po jednostavnom, baka Draginom receptu starom 50 godina, nema im ravnih
Savršene za svečanu i slavsku trpezu, prste da poližete.

BOMBICE OD KEKSA Gotove dok pristavite kafu, a tope se u ustima
Ne treba vam truda ni vremena, a fantastičnog ukusa.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)