POSNE BRESKVICE Sitni kolači savršeni za svaku svečanost, ukusa koji se pamti
Savršeni za svečanu i slavsku trpezu, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 900 g + 4 kašike brašna
- 1 cela kesica praška za pecivo
- 200 ml vode
- 200 ml ulja
- 2 šolje (od 200 ml) šećera
- crvena jestiva boja
- šećer u kristalu
Za fil:
- džem po izboru (najbolje od breskve ili kajsije)
- rum po ukusu
- mrvice od biskvita breskvice
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte vodu, ulje i šećer. Promešajte pa dodajte 4 kašike brašna i prašak za pecivo. Onda razmutite i pustite da odstoji oko pola sata. Umešajte ostatak brašna pa mešajte dok testo ne bude dovoljno gusto. Uzimajte kašikom delove testa pa valjajte u kuglice i ređajte po plehu obloženom pek papirom. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izdubite prohlađene kuglice pa ubacite mrvice u jednu činiju. Dodajte džem i rum, pa time filujte kuglice. Potom ih spajajte da dobijete breskvice. Umačite kolačiće u vodu sa razmućenom crvenom bojom, pa u kristal šećer.
Možda vas zanima:
BRZI LEŠNIK KOLAČIĆI Samo 3 sastojka i nema paljenja rerne, savršeni za iznenadne goste
Mekani i neodoljivi, najbolje odmah stavite duplu meru.
MEDENJACI PO RECEPTU STAROM 100 GODINA Prave se brzo i lako, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šolju kafe ili čaja.
STARINSKI MEDENJACI Recept baka Jele star 30 godina oduševiće i one izbirljive
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
RUSKE ŠUBARE U savršenom spoju kokosa i čokolade, polizaćete prste koliko su ukusne
Savršene za svečene prilike i slavsku trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)