POSNE BRESKVICE Sitni kolači savršeni za svaku svečanost, ukusa koji se pamti
Savršeni za svečanu i slavsku trpezu, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 900 g + 4 kašike brašna
- 1 cela kesica praška za pecivo
- 200 ml vode
- 200 ml ulja
- 2 šolje (od 200 ml) šećera
- crvena jestiva boja
- šećer u kristalu
Za fil:
- džem po izboru (najbolje od breskve ili kajsije)
- rum po ukusu
- mrvice od biskvita breskvice
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte vodu, ulje i šećer. Promešajte pa dodajte 4 kašike brašna i prašak za pecivo. Onda razmutite i pustite da odstoji oko pola sata. Umešajte ostatak brašna pa mešajte dok testo ne bude dovoljno gusto. Uzimajte kašikom delove testa pa valjajte u kuglice i ređajte po plehu obloženom pek papirom. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izdubite prohlađene kuglice pa ubacite mrvice u jednu činiju. Dodajte džem i rum, pa time filujte kuglice. Potom ih spajajte da dobijete breskvice. Umačite kolačiće u vodu sa razmućenom crvenom bojom, pa u kristal šećer.
Možda vas zanima:
BRZI LEŠNIK KOLAČIĆI Samo 3 sastojka i nema paljenja rerne, savršeni za iznenadne goste
Mekani i neodoljivi, najbolje odmah stavite duplu meru.
MEDENJACI PO RECEPTU STAROM 100 GODINA Prave se brzo i lako, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šolju kafe ili čaja.
STARINSKI MEDENJACI Recept baka Jele star 30 godina oduševiće i one izbirljive
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
RUSKE ŠUBARE U savršenom spoju kokosa i čokolade, polizaćete prste koliko su ukusne
Savršene za svečene prilike i slavsku trpezu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)