ZAPEČENI SPANAĆ SA SIROM Jelo koje pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Dodajte uz meso ili prilog po želji.

zapečeni spanać sa sirom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g svežeg spanaća
  • 400 ml vode
  • 250 g kravljeg sira
  • 50 g putera
  • 2 jajeta
  • 150 g kačkavalja

Priprema:

Spanać očistite, operite i odsecite peteljke. Stavite u šerpu i dinstajte na laganoj vatri pod poklopcem dok ne omekša. Ostavite se da se ohladi, ocedite višak vode, pa listove spanaća isecite sitno. Sitan sir umutite sa jajima dok se ne dobije ujednačena smesa, pa dodajte spanać. Posolite po ukusu, sipajte u plehpodmazan puterom, izlijte smesu, pa preko rasporedite rendani kačkavalj. Pecite na 200 stepeni oko pola sata.

Komentari (0)

Loading