ZAPEČENI SPANAĆ SA SIROM Jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Dodajte uz meso ili prilog po želji.
Potrebno je:
- 500 g svežeg spanaća
- 400 ml vode
- 250 g kravljeg sira
- 50 g putera
- 2 jajeta
- 150 g kačkavalja
Priprema:
Spanać očistite, operite i odsecite peteljke. Stavite u šerpu i dinstajte na laganoj vatri pod poklopcem dok ne omekša. Ostavite se da se ohladi, ocedite višak vode, pa listove spanaća isecite sitno. Sitan sir umutite sa jajima dok se ne dobije ujednačena smesa, pa dodajte spanać. Posolite po ukusu, sipajte u plehpodmazan puterom, izlijte smesu, pa preko rasporedite rendani kačkavalj. Pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Možda vas zanima:
BAKIN SPANAĆ SE SMAŽE U TRENU Kremast, sočan, lagan i zasitan, nema mu ravnog!
Samo dodajte prilog po želji.
KREMASTI SPANAĆ Dodajte kao prilog omiljenom jelu i uživajte
Dodajte kao prilog ćuftama ili jelu po izboru.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)