ZAPEČENI SPANAĆ SA SIROM Jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Dodajte uz meso ili prilog po želji.
Potrebno je:
- 500 g svežeg spanaća
- 400 ml vode
- 250 g kravljeg sira
- 50 g putera
- 2 jajeta
- 150 g kačkavalja
Priprema:
Spanać očistite, operite i odsecite peteljke. Stavite u šerpu i dinstajte na laganoj vatri pod poklopcem dok ne omekša. Ostavite se da se ohladi, ocedite višak vode, pa listove spanaća isecite sitno. Sitan sir umutite sa jajima dok se ne dobije ujednačena smesa, pa dodajte spanać. Posolite po ukusu, sipajte u plehpodmazan puterom, izlijte smesu, pa preko rasporedite rendani kačkavalj. Pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Možda vas zanima:
BAKIN SPANAĆ SE SMAŽE U TRENU Kremast, sočan, lagan i zasitan, nema mu ravnog!
Samo dodajte prilog po želji.
KREMASTI SPANAĆ Dodajte kao prilog omiljenom jelu i uživajte
Dodajte kao prilog ćuftama ili jelu po izboru.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)