ZAPEČENI SPANAĆ SA SIROM Jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Dodajte uz meso ili prilog po želji.

Potrebno je:
- 500 g svežeg spanaća
- 400 ml vode
- 250 g kravljeg sira
- 50 g putera
- 2 jajeta
- 150 g kačkavalja
Priprema:
Spanać očistite, operite i odsecite peteljke. Stavite u šerpu i dinstajte na laganoj vatri pod poklopcem dok ne omekša. Ostavite se da se ohladi, ocedite višak vode, pa listove spanaća isecite sitno. Sitan sir umutite sa jajima dok se ne dobije ujednačena smesa, pa dodajte spanać. Posolite po ukusu, sipajte u plehpodmazan puterom, izlijte smesu, pa preko rasporedite rendani kačkavalj. Pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Možda vas zanima:


BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.

FUNGI PASTA Kremasta i slasna, jedini recept koji će vam trebati za italijanski specijalitet
Polizaćete prste koliko je ukusno.

ŠARENI RIŽOTO SA PEČURKAMA Ručak koji budi sva čula, ukućani će stajati u redu za još
Ukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)