KUGLOF SA LIMUNOM I JOGURTOM Osvežavajući kolač u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Sočan desert za prave sladokusce.
Potrebno je:
Za testo:
- 225 g putera
- 285 g šećera u prahu
- 4 jaja
- rendana limunova korica
- 90 ml limunovog soka
- 275 g brašna
- jedan prašak za pecivo
- 150 ml jogurta
- jedna kašičica sode bikarbone
- pola kašičice soli
Za glazuru:
- 115 g šećera u prahu
- 30 ml soka limuna
- 4 kašike jogurta
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite puter sobne temperature sa šećerom u prahu. Odvojite žumanca od belanaca, pa žumanca polako dodajte u puter. Onda umešajte limunovu koricu, sok i jogurt i dobro sjedinite. Brašno prosejte sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Zasebno umutite sneg od belanaca i soli. U puter dodajte brašno, pa postepeno, sneg od belanaca. Izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite oko 15 minuta u kalupu, pa ostavite na rešetci da se ohladi. Prosejte šećer u prahu, pa dodajte limunov sok i jogurt. Glazuru prelijte preko prohlađenog kuglofa.
Možda vas zanima:
KUGLOF SA LIMUNOM BUDI NOSTALGIJU Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Mirisan i sočan, za sve prilike.
NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni
Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.
NEODOLJIVI KUGLOF Savršen za svaku svečanu priliku, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Fenomenalan desert raspametiće i one izbirljive.
KUGLOF SA LIMUNOM Osvežavajući kolač sočan kao onaj kod bake, po receptu starom 20 godina
Sočan i sladak, za pravo uživanje.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)