KUGLOF SA LIMUNOM I JOGURTOM Osvežavajući kolač u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Sočan desert za prave sladokusce.
Potrebno je:
Za testo:
- 225 g putera
- 285 g šećera u prahu
- 4 jaja
- rendana limunova korica
- 90 ml limunovog soka
- 275 g brašna
- jedan prašak za pecivo
- 150 ml jogurta
- jedna kašičica sode bikarbone
- pola kašičice soli
Za glazuru:
- 115 g šećera u prahu
- 30 ml soka limuna
- 4 kašike jogurta
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite puter sobne temperature sa šećerom u prahu. Odvojite žumanca od belanaca, pa žumanca polako dodajte u puter. Onda umešajte limunovu koricu, sok i jogurt i dobro sjedinite. Brašno prosejte sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Zasebno umutite sneg od belanaca i soli. U puter dodajte brašno, pa postepeno, sneg od belanaca. Izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite oko 15 minuta u kalupu, pa ostavite na rešetci da se ohladi. Prosejte šećer u prahu, pa dodajte limunov sok i jogurt. Glazuru prelijte preko prohlađenog kuglofa.
Možda vas zanima:
KUGLOF SA LIMUNOM BUDI NOSTALGIJU Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Mirisan i sočan, za sve prilike.
NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni
Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.
NEODOLJIVI KUGLOF Savršen za svaku svečanu priliku, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Fenomenalan desert raspametiće i one izbirljive.
KUGLOF SA LIMUNOM Osvežavajući kolač sočan kao onaj kod bake, po receptu starom 20 godina
Sočan i sladak, za pravo uživanje.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)