SOČNI KUGLOF SA VIŠNJAMA Prolećni desert koji će vas oboriti s nogu, za sve važne događaje
Višnje mu daju poseban šmek.
Potrebno je:
- 4 jajeta
- 2 šolje šećera
- 1 šolja otopljenog putera
- 1,5 šolja gustog jogurta
- 2 šolje brašna
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- oko 400 g višanja
- 1-2 kašike griza
- malo šećera u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jogurt, jaja i otopljeni puter. Zasebno pomešajte šećer, brašno, vanilin šećer i prašak za pecivo. Sjedinite obe smese. Višnje odledite, pa pomešajte sa šečerom, pospite sa 2 kašike griza, pa dodajte u smesu.Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite kuglof oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečeni kolač bogato pospite šećerom u prahu.Bon appetit!
Možda vas zanima:
KUGLOF SA LIMUNOM BUDI NOSTALGIJU Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Mirisan i sočan, za sve prilike.
NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni
Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.
ČOKOLADNI KUGLOF Donosi vrhunsko uživanje, a uspeva svima, sa ovim receptom nema greške
Fenomenalan desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
KUGLOF SA POMORANDŽAMA Sočni desert za sve svečane prilike koji će vas osvežiti u trenu
Fenomenalan i sladak, uzećete parče više.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)