SOČNI KUGLOF SA VIŠNJAMA Prolećni desert koji će vas oboriti s nogu, za sve važne događaje

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Višnje mu daju poseban šmek.

kuglof sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 jajeta
  • 2 šolje šećera
  • 1 šolja otopljenog putera
  • 1,5 šolja gustog jogurta
  • 2 šolje brašna
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • oko 400 g višanja
  • 1-2 kašike griza
  • malo šećera u prahu

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jogurt, jaja i otopljeni puter. Zasebno pomešajte šećer, brašno, vanilin šećer i prašak za pecivo. Sjedinite obe smese. Višnje odledite, pa pomešajte sa šečerom, pospite sa 2 kašike griza, pa dodajte u smesu.Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite kuglof oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečeni kolač bogato pospite šećerom u prahu.Bon appetit!

Možda vas zanima:

kuglof

NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni

19:00

5 jul, 2025

Slatki kutak

Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.

Komentari (0)

Loading