ŠPANSKA PAELJA RAJ ZA NEPCA Obrok koji će cela porodica obožavati, kao osmišljen za vikend uživanje
Tradicionalno špansko jelo poreklom iz Valensije, u originalu se pravi sa morskim plodovima, a danas postoje i brojne verzije s mesom. Priprema nije komplikovana, a miris i ukus osvojiće vas na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 3 čena belog luka
- 1/2 crnog luka
- 1/2 crvene paprike
- 250 g lignji (očišćenih)
- 12 sirovih škampa (oguljenih i očišćenih)
- 8 svežih dagnji (očišćenih)
- 120 ml paradajz sosa
- 1/2 kašičice slatke paprike
- 600 ml ribljeg bujona
- 200 g pirinča
- 2 kriške limuna
- šaka sitno iseckanog peršuna
Priprema
Zagrejte u tiganju malo ulja, pa dodajte sos i iseckane i očišćene lignje. Dobro promešajte pa pržite 2 minuta, a onda izvadite iz tiganja. U tiganj dodajte sitno seckani crni luk, kao i mleveni beli. Dodajte još malo ulja i promešajte. Kada luk malo omekša, dodajte seckanu papriku. Sipajte paradajz sos, pa posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i promešajte. Kada se sos zgusne, vratite lignje, pa sipajte riblji bujon. Dodajte pirinač nakon što bujon provri, a za 5 minuta dodajte i dagnje i očišćene škampe. Kuvajte dok pirinač ne upije sav bujon, a zatim vratite, pa još dva minuta kuvajte na najjačoj temperaturi. Posle 5 minuta otkrijte tiganj i ukrasite paelju kriškama limuna i sitno seckanim peršunom.
Možda vas zanima:
PAELJA OBARA S NOGU Španski delikates koji osvaja na prvi zalogaj, prste da poližete
Tradicionalno špansko jelo poreklom iz Valensije, u originalu se pravi sa morskim plodovima, a danas postoje i brojne verzije sa mesom. Priprema nije komplikovana, a miris i ukus osvojiće vas na prvi zalogaj.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)