TRADICIONALNA PAELJA Španski specijalitet sa morskim plodovima za gurmane i one izbirljive
Mirisna i drugačija, prste da poližete.
Potrebno je:
- 3 pileća bataka sa karabatakom
- 200 g gambora
- 500 g dagnji
- 500 g pirinča
- 200 g crnog luka
- 2 čena belog luka
- 100 g paprika
- 2 listića safrana
- 200 g mesa po izboru
- peršunovo lišće
- so
- biber
Priprema:
Batake i karabatake razdvojite pa ih kratko propržite na ulju. Umešajte sitno seckane lukove i papriku. Posolite i pobiberite pa začinite sitno seckanim peršunovim lišćem, biberom i soli. Umešajte gambore, dagnje i safran pomešan sa malo vode, pa dinstajte oko 15 minuta. Zasebno skuvajte pirinač pa ga ocedite i dodajte u paelju. Polako promešajte da se sjedini. Kuvajte paelju još 15 minuta, uz povremeno mešanje, dok se piletina ne skuva. Prebacite u pleh obložen pek papirom, pa prelijte vodom i zapecite u rerni. Ukrasite listićima mirođije i peršunovim listom.
Možda vas zanima:
PAELJA OBARA S NOGU Španski delikates koji osvaja na prvi zalogaj, prste da poližete
Tradicionalno špansko jelo poreklom iz Valensije, u originalu se pravi sa morskim plodovima, a danas postoje i brojne verzije sa mesom. Priprema nije komplikovana, a miris i ukus osvojiće vas na prvi zalogaj.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)