TRADICIONALNA PAELJA Španski specijalitet sa morskim plodovima za gurmane i one izbirljive
Mirisna i drugačija, prste da poližete.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.

PUNJENE PAPRIKE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za ručak koji se pamti
Sočno i slasno jelo, ukućani će stajati u redu za još.

JAGNJETINA SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za prave gurmane i one izbirljive
Slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PICA NA VODI Sočna i slasna, ukućani će stajati u redu za još
Savršena za dane strogog posta.
- 3 pileća bataka sa karabatakom
- 200 g gambora
- 500 g dagnji
- 500 g pirinča
- 200 g crnog luka
- 2 čena belog luka
- 100 g paprika
- 2 listića safrana
- 200 g mesa po izboru
- peršunovo lišće
- so
- biber
Priprema:
Batake i karabatake razdvojite pa ih kratko propržite na ulju. Umešajte sitno seckane lukove i papriku. Posolite i pobiberite pa začinite sitno seckanim peršunovim lišćem, biberom i soli. Umešajte gambore, dagnje i safran pomešan sa malo vode, pa dinstajte oko 15 minuta. Zasebno skuvajte pirinač pa ga ocedite i dodajte u paelju. Polako promešajte da se sjedini. Kuvajte paelju još 15 minuta, uz povremeno mešanje, dok se piletina ne skuva. Prebacite u pleh obložen pek papirom, pa prelijte vodom i zapecite u rerni. Ukrasite listićima mirođije i peršunovim listom.

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

Policija u Soko Banji pronašla nelegalnu robu!

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

Dragana Mirković prodala vilu kolegi! Pevač iskeširao pozamašnu svotu novca

PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNA KARAMEL TORTA Neodoljiva poslastica ukusa koji budi sva čula
Posna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah
Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.
Komentari (0)