TRADICIONALNA PAELJA Španski specijalitet sa morskim plodovima za gurmane i one izbirljive

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Mirisna i drugačija, prste da poližete.

paelja
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 pileća bataka sa karabatakom
  • 200 g gambora
  • 500 g dagnji
  • 500 g pirinča
  • 200 g crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 100 g paprika
  • 2 listića safrana
  • 200 g mesa po izboru
  • peršunovo lišće
  • so
  • biber

Priprema:

Batake i karabatake razdvojite pa ih kratko propržite na ulju. Umešajte sitno seckane lukove i papriku. Posolite i pobiberite pa začinite sitno seckanim peršunovim lišćem, biberom i soli. Umešajte gambore, dagnje i safran pomešan sa malo vode, pa dinstajte oko 15 minuta.  Zasebno skuvajte pirinač pa ga ocedite i dodajte u paelju. Polako promešajte da se sjedini. Kuvajte paelju još 15 minuta, uz povremeno mešanje, dok se piletina ne skuva.  Prebacite u pleh obložen pek papirom, pa prelijte vodom i zapecite u rerni. Ukrasite listićima mirođije i peršunovim listom. 

@moja.trpeza BADEMOVO MLEKO BEZ GRIŽE SAVESTI - POSNO Napravite ukusno bademovo mleko za dane posta! Potopite sirovi badem u vodu, a kada omekša, izblendajte ga sa čašom vode, kašikom meda i kašikom kokosovog praha. Procedite i uživajte bez griže savesti! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #almondmilk ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading