TRADICIONALNA PAELJA Španski specijalitet sa morskim plodovima za gurmane i one izbirljive
Mirisna i drugačija, prste da poližete.
Potrebno je:
- 3 pileća bataka sa karabatakom
- 200 g gambora
- 500 g dagnji
- 500 g pirinča
- 200 g crnog luka
- 2 čena belog luka
- 100 g paprika
- 2 listića safrana
- 200 g mesa po izboru
- peršunovo lišće
- so
- biber
Priprema:
Batake i karabatake razdvojite pa ih kratko propržite na ulju. Umešajte sitno seckane lukove i papriku. Posolite i pobiberite pa začinite sitno seckanim peršunovim lišćem, biberom i soli. Umešajte gambore, dagnje i safran pomešan sa malo vode, pa dinstajte oko 15 minuta. Zasebno skuvajte pirinač pa ga ocedite i dodajte u paelju. Polako promešajte da se sjedini. Kuvajte paelju još 15 minuta, uz povremeno mešanje, dok se piletina ne skuva. Prebacite u pleh obložen pek papirom, pa prelijte vodom i zapecite u rerni. Ukrasite listićima mirođije i peršunovim listom.
Možda vas zanima:
PAELJA OBARA S NOGU Španski delikates koji osvaja na prvi zalogaj, prste da poližete
Tradicionalno špansko jelo poreklom iz Valensije, u originalu se pravi sa morskim plodovima, a danas postoje i brojne verzije sa mesom. Priprema nije komplikovana, a miris i ukus osvojiće vas na prvi zalogaj.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)