LAZANJE SA SPANAĆEM Može i bez mesa, za obrok koji se ne zaboravlja
Sočne i slasne, postaće vaše novo omiljeno jelo.
Potrebno je:
- 1 kg spanaća
- 250 g kora za lazanju
- čen belog luka
- 2 kašike maslaca
- 300 g svežeg sira
- 200 g kisele pavlake
- glavica crnog luka
- 150 g rendanog kačkavalja
- muskatni orah, biber, so
Priprema:
Na rastopljenom maslacu propržite sitno seckani crni i beli luk. Očistite i operite spanać, pa ga obarite u vreloj vodi. Zatim ga ocedite, iseckajte i pomešajte s lukom. Začinite muskatnim orahom, posolite i pobiberite. Sir pomešajte s pavlakom, pa posolite i pobiberite. U dobro namašćen pleh naizmenično ređajte lazanje, spanać i sos sa sirom. Završite sosom. Pospite kačkavaljem i pecite u rerni na 200 stepeni oko 45 minuta.
Možda vas zanima:
LAZANJE SA BELIM VINOM MILUJU NEPCA Ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i zasitne, prste da poližete.
NAJBOLJE LAZANJE NA SVETU Recept koji dve decenije ne silazi sa trona, a evo i zašto
Sočne i mirisne, a zasitne.
PASTICIO Grčke lazanje za ručak koji se ne zaboravlja, ukućani će stajati u redu za još
Bićete oduševljeni ukusom.
LAZANJE SA PILETINOM Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, po starom italijanskom receptu
Priprema nije komplikovana, a ukus je božanstven.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)