BATACI U PARADAJZ SOSU Ručak gotov očas posla koji će porodica obožavati, u savršenom spoju ukusa
Sočni i slasni, a meso se lepi za prste.
Potrebno je:
- 4 pileća bataka sa karabatacima
- so, biber
- 2 kašike putera
- ulje
- 200 g crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 paprike
- 4 ljute papričice
- 2 čena belog luka
- 500 g svežeg paradajza ili konzerva paradajz pelata
- po prstohvat ruzmarina, šaka crnih maslina, karanfilića
Priprema:
Meso isecite na batake i karabatake. Začinite, pa ga pržite na ulju i puteru desetak minuta da dobije finu koricu. Izvadite meso, pa u istoj masnoći prodinstajte seckani crni luk, seckanu šargarepu, beli luk i seckanu papriku, pa kada povrće malo omekša, dodajte paradajz. Začinite, vratite meso, pa krčkajte oko 40 minuta. Ako je potrebno, dodajte malo vode. Pred kraj dodajte masline. Batake poslužite uz pire od krompira ili pirinač.
Možda vas zanima:
BATACI SA MEDOM Hrskavi i mekani, a meso se lepi za prste, bolje sigurno niste jeli
Služite uz salatu ili prilog po želji.
BATACI U PARADAJZ SOSU Za ručak koji se pamti, nikad sočniji, a meso se lepi za prste
Mekani i ukusni, cela porodica će ih obožavati.
ORIJENTALNI BATACI Ovakve do sada niste jeli, za gurmane i one izbirljive
Totalno drugačije jelo, u aromatičnom spoju.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)