BATACI U PARADAJZ SOSU Ručak gotov očas posla koji će porodica obožavati, u savršenom spoju ukusa

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Sočni i slasni, a meso se lepi za prste.

bataci u paradajz sosu
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 pileća bataka sa karabatacima
  • so, biber
  • 2 kašike putera
  • ulje
  • 200 g crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 paprike
  • 4 ljute papričice
  • 2 čena belog luka
  • 500 g svežeg paradajza ili konzerva paradajz pelata
  • po prstohvat ruzmarina, šaka crnih maslina, karanfilića

 

Priprema:

Meso isecite na batake i karabatake. Začinite, pa ga pržite na ulju i puteru desetak minuta da dobije finu koricu. Izvadite meso, pa u istoj masnoći prodinstajte seckani crni luk, seckanu šargarepu, beli luk i seckanu papriku, pa kada povrće malo omekša, dodajte paradajz. Začinite, vratite meso, pa krčkajte oko 40 minuta. Ako je potrebno, dodajte malo vode. Pred kraj dodajte masline. Batake poslužite uz pire od krompira ili pirinač.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading