FOKAČA SA RUZMARINOM Brzo gotova, lagana i mirisna, nećete moći da prestanete da jedete

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Samo dodajte prilog po želji.

fokača sa ruzmarinom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2-3 grančice svežeg ruzmarina
  • 300 g brašna
  • 15 g kvasca (pola kocke)
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 2 dl mlake vode
  • 1 dl maslinovog ulja
  • malo krupne morske soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi otopite kvasac i šećer sa malo vode. Pustite da se aktivira. Prosejte brašno, pa dodajte opranu grančicu ruzmarina iskidanu na delove. Umešajte so, kvasac, ulje i vodu, pa zamesite testo. Ostavite ga sat vremena da odstoji. Napravite četvrtast oblik pa na njoj krajem varjače napravite rupice. Premažite maslinovim uljem pa pospite ruzmarinom i krupnom morskom solju. Pecite fokaču u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne porumeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading