FOKAČA SA RUZMARINOM Brzo gotova, lagana i mirisna, nećete moći da prestanete da jedete
Samo dodajte prilog po želji.
Potrebno je:
- 2-3 grančice svežeg ruzmarina
- 300 g brašna
- 15 g kvasca (pola kocke)
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 2 dl mlake vode
- 1 dl maslinovog ulja
- malo krupne morske soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi otopite kvasac i šećer sa malo vode. Pustite da se aktivira. Prosejte brašno, pa dodajte opranu grančicu ruzmarina iskidanu na delove. Umešajte so, kvasac, ulje i vodu, pa zamesite testo. Ostavite ga sat vremena da odstoji. Napravite četvrtast oblik pa na njoj krajem varjače napravite rupice. Premažite maslinovim uljem pa pospite ruzmarinom i krupnom morskom solju. Pecite fokaču u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
FOKAČA SA RUZMARINOM Ukusna, sočna, slasna i savršena za doručak!
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
FOKAČA SA RUZMARINOM Mekana i mirisna, drugi recept vam neće biti potreban
Služite uz prilog po želji.
SOČNA FOKAČA SA RUZMARINOM Dodajte omiljeni prilog i uživajte
Biće super i hladna.
FOKAČA SA RUZMARINOM Mekana kao pamuk i sočna, samo dodajte prilog po želji
Služite uz jogurt ili prilog po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)