POSNI PREBRANAC PO RECEPTU STAROM 40 GODINA Polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Držaće vas dugo sitim.
Potrebno je:
- 500 g belog pasulja
- 3 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 1 sveža paprika
- 2 kašike ulja
- 2 lovorova lista
- 2 kašičice mlevene začinske paprike
- so
- biber
- 2 kašike brašna
- svež peršun po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu veliku posudu stavite pasulj pa prelijte vodom. Pustite da stoji preko noći. Onda ga isperite hladnom vodom i stavite da se kuva u velikom loncu s dosta vode. Dodajte lovorov list. Pasulj kuvajte dok ne postane mekan, pa ga procedite i sačuvajte malo vode u kojoj se kuvao. Iseckajte crni luk na kockice, šargarepu na kolutiće i sitno iseckajte beli luk. Iseckajte svežu papriku na krupne komade. Propržite crni luk dok ne postane staklast. Onda dodajte šargarepu, beli luk i papriku. Dinstajte sve dok povrće ne omekša. Zatim umešajte mlevenu začinsku papriku i brašno. Dodajte pasulj u posudu sa povrćem, pa dobro izmešajte. Polako dodajte sačuvanu vodu od kuvanja. Posolite i pobiberite.Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
PASULJ NA VODI Jednostavno jelo koje svi obožavaju, samo ga upotpunite kupus salatom
Konkretno jelo savršeno za dane strogog posta.
POSNI PREBRANAC Slasno jelo koje greje dušu i telo, recept je proveren a ukus savršen
Konkretan ručak dugo će vas držati sitim.
SKUŠA SA ZAČINSKIM BILJEM NAJLEPŠI POSNI RUČAK A savršeno ide uz čašu vina
Savršen posni ručak pravićete i mrsnim danima.
POSNI PREBRANAC GREJE DUŠU I TELO Isti kao onaj kafanski, ukusa da ti pamet stane
Posni ručak u kome će uživati cela porodica.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)