POSNI PREBRANAC PO RECEPTU STAROM 40 GODINA Polizaćete i tanjir koliko je ukusan

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Držaće vas dugo sitim.

posni prebranac
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g belog pasulja
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 sveža paprika
  • 2 kašike ulja
  • 2 lovorova lista
  • 2 kašičice mlevene začinske paprike
  • so
  • biber 
  • 2 kašike brašna
  • svež peršun po želji

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu veliku posudu stavite pasulj pa prelijte vodom. Pustite da stoji preko noći. Onda ga isperite hladnom vodom i stavite da se kuva u velikom loncu s dosta vode. Dodajte lovorov list. Pasulj kuvajte dok ne postane mekan, pa ga procedite i sačuvajte malo vode u kojoj se kuvao. Iseckajte crni luk na kockice, šargarepu na kolutiće i sitno iseckajte beli luk. Iseckajte svežu papriku na krupne komade. Propržite crni luk dok ne postane staklast. Onda dodajte šargarepu, beli luk i papriku. Dinstajte sve dok povrće ne omekša. Zatim umešajte mlevenu začinsku papriku i brašno. Dodajte pasulj u posudu sa povrćem, pa dobro izmešajte. Polako dodajte sačuvanu vodu od kuvanja. Posolite i pobiberite.Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Komentari (0)

Loading