POSNI PREBRANAC PO RECEPTU STAROM 40 GODINA Polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Držaće vas dugo sitim.
Potrebno je:
- 500 g belog pasulja
- 3 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 1 sveža paprika
- 2 kašike ulja
- 2 lovorova lista
- 2 kašičice mlevene začinske paprike
- so
- biber
- 2 kašike brašna
- svež peršun po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu veliku posudu stavite pasulj pa prelijte vodom. Pustite da stoji preko noći. Onda ga isperite hladnom vodom i stavite da se kuva u velikom loncu s dosta vode. Dodajte lovorov list. Pasulj kuvajte dok ne postane mekan, pa ga procedite i sačuvajte malo vode u kojoj se kuvao. Iseckajte crni luk na kockice, šargarepu na kolutiće i sitno iseckajte beli luk. Iseckajte svežu papriku na krupne komade. Propržite crni luk dok ne postane staklast. Onda dodajte šargarepu, beli luk i papriku. Dinstajte sve dok povrće ne omekša. Zatim umešajte mlevenu začinsku papriku i brašno. Dodajte pasulj u posudu sa povrćem, pa dobro izmešajte. Polako dodajte sačuvanu vodu od kuvanja. Posolite i pobiberite.Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
PASULJ NA VODI Jednostavno jelo koje svi obožavaju, samo ga upotpunite kupus salatom
Konkretno jelo savršeno za dane strogog posta.
POSNI PREBRANAC Slasno jelo koje greje dušu i telo, recept je proveren a ukus savršen
Konkretan ručak dugo će vas držati sitim.
BAKINA POSNA SARMA BOLJA OD MRSNE Po receptu starom 50 godina, i sit bi je jeo
Ručak u kome će uživati cela porodica.
POSNE PUNJENE PAPRIKE IZ BAKINE KUHINJE Toliko zasitno i bogato punjenje da zaboravite na meso
Zasitno i preukusno jelo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)