POSNI PREBRANAC PO RECEPTU STAROM 40 GODINA Polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Držaće vas dugo sitim.

Potrebno je:
- 500 g belog pasulja
- 3 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 1 sveža paprika
- 2 kašike ulja
- 2 lovorova lista
- 2 kašičice mlevene začinske paprike
- so
- biber
- 2 kašike brašna
- svež peršun po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu veliku posudu stavite pasulj pa prelijte vodom. Pustite da stoji preko noći. Onda ga isperite hladnom vodom i stavite da se kuva u velikom loncu s dosta vode. Dodajte lovorov list. Pasulj kuvajte dok ne postane mekan, pa ga procedite i sačuvajte malo vode u kojoj se kuvao. Iseckajte crni luk na kockice, šargarepu na kolutiće i sitno iseckajte beli luk. Iseckajte svežu papriku na krupne komade. Propržite crni luk dok ne postane staklast. Onda dodajte šargarepu, beli luk i papriku. Dinstajte sve dok povrće ne omekša. Zatim umešajte mlevenu začinsku papriku i brašno. Dodajte pasulj u posudu sa povrćem, pa dobro izmešajte. Polako dodajte sačuvanu vodu od kuvanja. Posolite i pobiberite.Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:

POSNI PREBRANAC Slasno jelo koje greje dušu i telo, recept je proveren a ukus savršen
Konkretan ručak dugo će vas držati sitim.

OSLIĆ ORLI Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a savršen za dane Petrovskog posta
Samo dodajte prilog po želji.

POSNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Sočan ručak koji ni malo ne zaostaje za originalom, pravićete stalno
Postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNI PAPRIKAŠ SA PATLIDŽANOM I LEBLEBIJAMA Gurmanski specijalitet pravićete i kada nije post
Posno jelo držaće vas dugo sitim.

KOLAČ SA BRESKVAMA I JOGURTOM Sočan i mekan kao duša, po starom baka Majinom receptu
Zamirisaće cela kuća.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.

NJOKE SA RIKOTOM U SOSU Zasitne i preukusne, postaće vaše novo omiljeno jelo
Kremasto jelo držaće vas dugo sitim.

DOMAĆA PILEĆA SUPA Odlično rešava prehladu, a istog ukusa kao ona bakina!
Sipaćete tanjir više.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Prave se brzo i lako, jeftine su i nema ko ih ne voli
Ukućani će stajati u redu za još.
Komentari (0)