DOMAĆE SAVIJAČICE Ponos Banata, po receptu koji se generacijama prenosio sa kolena na koleno
Savršene vruće, a biće ukusne i hladne.
Potrebno je:
- pola litra vode
- kilogram brašna
- supena kašika soli
- 2 kašike masti + mast za prženje
Priprema:
U vodu dodajte so, pa sipajte brašno i umesite testo.Onda ga premažite sa dve kašike otopljene masti i pustite da odstoji desetak minuta. Oklagijom razvaljajte testo na pobrašnjenoj radnoj površini, pa ga mesite ručno. Zatim ga uvaljajte u rolat i secite na parčiće dužine desetak centimetara. Potom ga ponovo razvucite prstima tako da dobije kružni oblik. Uzimajte deo smese i spuštajte u šerpu sa dosta masti, pa pecite savijačice sa obe strane dok ne porumene. Vadite ih rešetkastom kašikom.
Možda vas zanima:
VLAŠKI POLJUPČIĆI SE SMAŽU U TRENU Recept zbog kojih komšije nepozvane dolaze na vrata
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
UŠTIPCI IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Sočni i mekani kao duša, po ukusu im nema ravnih
Savršeni za doručak, uz šolju jogurta.
KROFNE IZ RERNE SAVRŠENE ZA DIJETU Nisu masne, a mekane i vazdušaste
Mnogo zdravije, a podjednako ukusne.
NAJSOČNIJE AMERIČKE PALAČINKE Posne i vazdušaste, tope se u ustima
Dodajte med ili javorov sirup.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)