DOMAĆE SAVIJAČICE Ponos Banata, po receptu koji se generacijama prenosio sa kolena na koleno
Savršene vruće, a biće ukusne i hladne.
Potrebno je:
- pola litra vode
- kilogram brašna
- supena kašika soli
- 2 kašike masti + mast za prženje
Priprema:
U vodu dodajte so, pa sipajte brašno i umesite testo.Onda ga premažite sa dve kašike otopljene masti i pustite da odstoji desetak minuta. Oklagijom razvaljajte testo na pobrašnjenoj radnoj površini, pa ga mesite ručno. Zatim ga uvaljajte u rolat i secite na parčiće dužine desetak centimetara. Potom ga ponovo razvucite prstima tako da dobije kružni oblik. Uzimajte deo smese i spuštajte u šerpu sa dosta masti, pa pecite savijačice sa obe strane dok ne porumene. Vadite ih rešetkastom kašikom.
Možda vas zanima:
VLAŠKI POLJUPČIĆI SE SMAŽU U TRENU Recept zbog kojih komšije nepozvane dolaze na vrata
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
UŠTIPCI IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Sočni i mekani kao duša, po ukusu im nema ravnih
Savršeni za doručak, uz šolju jogurta.
KROFNE IZ RERNE SAVRŠENE ZA DIJETU Nisu masne, a mekane i vazdušaste
Mnogo zdravije, a podjednako ukusne.
NAJSOČNIJE AMERIČKE PALAČINKE Posne i vazdušaste, tope se u ustima
Dodajte med ili javorov sirup.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)