DOMAĆE SAVIJAČICE Ponos Banata, po receptu koji se generacijama prenosio sa kolena na koleno

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Savršene vruće, a biće ukusne i hladne.

savijačice
Shutterstock

Potrebno je:

  • pola litra vode
  • kilogram brašna
  • supena kašika soli
  • 2 kašike masti + mast za prženje

Priprema:

U vodu dodajte so, pa sipajte brašno i umesite testo.Onda ga premažite sa dve kašike otopljene masti i pustite da odstoji desetak minuta. Oklagijom razvaljajte testo na pobrašnjenoj radnoj površini, pa ga mesite ručno. Zatim ga uvaljajte u rolat i secite na parčiće dužine desetak centimetara. Potom ga ponovo razvucite prstima tako da dobije kružni oblik. Uzimajte deo smese i spuštajte u šerpu sa dosta masti, pa pecite savijačice sa obe strane dok ne porumene. Vadite ih rešetkastom kašikom.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading