SAVIJAČICE Ponos Banata, prave se lako, preukusne, a super i vruće i kada se ohlade

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Pošto se ne koristi kvasac, nema čekanja da naraste testo.

savijačice
Shutterstock

Potrebno je:

  • pola litra vode
  • kilogram brašna
  • supena kašika soli
  • 2 kašike masti + mast za prženje

Priprema

Od brašna i soli zamesite testo. Onda ga premažite sa dve kašike otopljene masti. Pustite da odstoji 10 ak minuta. Oklagijom razvaljajte testo na pobrašnjenoj radnoj površini. Uvaljajte ga u rolat i secite na parčiće dužine desetak centimetara. Posle ga ponovo razvucite prstima tako da dobije kružni oblik. Spuštajte savijačice u šerpu sa zagrejanom masti. Pecite savijačice dobro dok ne porumene sa obe strane. Služite vruće.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading