SAVIJAČICE Ponos Banata, prave se lako, preukusne, a super i vruće i kada se ohlade
Pošto se ne koristi kvasac, nema čekanja da naraste testo.

Potrebno je:
- pola litra vode
- kilogram brašna
- supena kašika soli
- 2 kašike masti + mast za prženje
Priprema
Od brašna i soli zamesite testo. Onda ga premažite sa dve kašike otopljene masti. Pustite da odstoji 10 ak minuta. Oklagijom razvaljajte testo na pobrašnjenoj radnoj površini. Uvaljajte ga u rolat i secite na parčiće dužine desetak centimetara. Posle ga ponovo razvucite prstima tako da dobije kružni oblik. Spuštajte savijačice u šerpu sa zagrejanom masti. Pecite savijačice dobro dok ne porumene sa obe strane. Služite vruće.
Možda vas zanima:

KROFNE SA ORASIMA PO STAROM BAKINOM RECEPTU Vazdušaste, mekane i tope se u ustima
Mirisne i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.

NEODOLJIVE BUHTLE SA DŽEMOM Vazdušaste i mekane kao duša, i dupla mera će biti malo
Savršene za doručak ili užinu.

TAJNI SASTOJAK ZA KROFNE Biće mekane, sočne i šupljikave umesto masne, a trik provereno radi
Trik je jednostavan, a krofne će biti savršene.

DOMAĆE FRITULE Gotove dok pristavite kafu, a mekane i vazdušaste, i dupla mera će biti malo!
Mirisne i neodoljive, pravićete stalno.

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)