SAVIJAČICE Ponos Banata, prave se lako, preukusne, a super i vruće i kada se ohlade
Pošto se ne koristi kvasac, nema čekanja da naraste testo.
Potrebno je:
- pola litra vode
- kilogram brašna
- supena kašika soli
- 2 kašike masti + mast za prženje
Priprema
Od brašna i soli zamesite testo. Onda ga premažite sa dve kašike otopljene masti. Pustite da odstoji 10 ak minuta. Oklagijom razvaljajte testo na pobrašnjenoj radnoj površini. Uvaljajte ga u rolat i secite na parčiće dužine desetak centimetara. Posle ga ponovo razvucite prstima tako da dobije kružni oblik. Spuštajte savijačice u šerpu sa zagrejanom masti. Pecite savijačice dobro dok ne porumene sa obe strane. Služite vruće.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
PUŽIĆI SA SLANINOM SAVRŠENI ZA UŽINU A ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Mekani i slasni, nema ko će im odoleti.
POSNE PRINCES KROFNE Ukusom savršeno pariraju originalu, a svi ih vole
Savršene za slavsku trpezu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)