ZAPEČENI PROKELJ Pravi se maltene sam, a super ide uz meso i ribu
Pravi se lako, a pojede brzo.

Potrebno je:
- 500 g prokelja
- 3-4 čena belog luka
- maslinovo ulje
- morska so, biber
- 100 g susama
Priprema:
Operite prokelj pa očistite oštećene listiće i svaku lopticu presecite na pola. Zatim ga pospite maslinovim uljem i belim lukom u prahu. Posolite i pobiberite pa začinite. Zatim promešajte prokelj pa ga pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda promešajte povrće da bude pečeno sa svih strana. Susam pržite sve dok ne promeni boju, na tihoj vatri. Pečen prokelj izvadite iz rerne pa stavite u keramičku posudu i pospite susamom. Zatim prelijte maslinovim uljem.
Možda vas zanima:

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

SOČNI GRAŠAK ZA SAVRŠEN RUČAK Recept iskusne domaćice koji uspeva baš svima
Sočan i slasan, bićete oduševljeni ukusom.

VIŠEGRADSKI SLATKI KUPUS Omiljeno Titovo jelo, a pravi se maltene samo
Priprema je jednostavna, a bićete siti satima.

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)