ZAPEČENI PROKELJ Pravi se maltene sam, a super ide uz meso i ribu

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Pravi se lako, a pojede brzo.

zapečeni prokelj
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g prokelja
  • 3-4 čena belog luka
  • maslinovo ulje
  • morska so, biber
  • 100 g susama

Priprema:

Operite prokelj pa očistite oštećene listiće i svaku lopticu presecite na pola. Zatim ga pospite maslinovim uljem i belim lukom u prahu. Posolite i pobiberite pa začinite. Zatim promešajte prokelj pa ga pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda promešajte povrće da bude pečeno sa svih strana. Susam pržite sve dok ne promeni boju, na tihoj vatri. Pečen prokelj izvadite iz rerne pa stavite u keramičku posudu i pospite susamom. Zatim prelijte maslinovim uljem.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading