PEČENI PROKELJ SA SUSAMOM Prilog koji daje šmek svakom jelu, a gotov očas posla
Služite uz meso ili ribu.

Potrebno je:
- 500 g prokelja
- 3-4 čena belog luka
- maslinovo ulje
- morska so, biber
- 100 g susama
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite prokelj, pa očistite oštećene listiće. Svaku lopticu presecite na pola.Pospite ga maslinovim uljem, pa seckanim belim lukom, krupnom morskom solju, biberom. Pecite prokelj oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Propržite susam na tihoj vatri. Pečeni prokelj pospite susamo, pa prelijte maslinovim uljem.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)