POTAŽ OD ORAHA I CELERA Kremast i lagan, a zasitan, savršen za dane Petrovskog posta

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Sipaćete tanjir više.

potaž od oraha i celera
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg celera
  • 100 g crnog luka
  • 100 g oraha
  • 1 veza majčine dušice
  • so, beli biber, maslinovo ulje
  • 4 kašike posne pavlake za kuvanje

Priprema:

Celer pecite u rerni oko 2 sata na 180 stepeni. Crni luk iseckajte na kockice, pa ga prodinstajte na maslinovom ulju. Dodajte orahe, dinstajte još koji sekund, dodajte celer i nalijte litar vode. Kuvajte oko pola sata, pa dodajte začine. Potaž izblendirajte štapnim mikserom i pospite seckanim orasima i ukrasite posnom pavlakom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading