POTAŽ OD ŠARGAREPE I BUNDEVE Kremasto i sočno predjelo koje ćete praviti iznova
Ukusa bez mane, a krepi organizam u trenu.
Potrebno je:
- 1 kašičica semena kima
- 1 kašičica semena korijandera
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 srednji crni luk, iseckan
- 1 kašičica mlevene ljute paprike
- 2 čena belog luka, vrlo sitno naseckana
- komad đumbira od 5 cm, oljušten i sitno naseckan
- 680 g šargarepe, narendane i iseckane
- morska so i mleveni crni biber, po ukusu
- 120 g crvenog sočiva, ispranog
- 1 l povrtnog bujona
- 2 kašičice soka od limuna
Priprema:
U velikom loncu na srednjoj vatri propržite semenke kima i korijandera, uz često mešanje oko minut. Ostavite da se skroz ohlade, pa ih sameljite u prah. U loncu sa maslinovim uljem propržite luk. Onda dodajte mleveni kim i korijander, kao i ljutu papričicu. Onda dodajte šargarepu, pa posolite i pobiberite. Dodajte crveno sočivo, pa promešajte. Potom sipajte povrtni bujon. Dinstajte oko pola sata, uz povremeno mešanje. Stavite u blender i blendajte dok ne dobijete glatki potaž. Onda ga vratite u lonac, pa ostavite da proključa. Potom dodajte sok od limuna. Na kraju, pospite limunom.
Možda vas zanima:
POTAŽ OD PATLIDŽANA Drugačiji i preukusan, a pun vitamina, daće vam energije za ceo dan
Ukusa koji priča priče, sipaćete tanjir više.
KREM ČORBA OD ŠPARGLI Energetska bomba koja će vas osvežiti u trenu, kremasta i lagana
Predjelo savršenog ukusa.
POTAŽ OD TIKVICA Lagan i osvežavajuć, a pun vitamina, okrepiće vas u momentu
Ukusan i zdrav, bićete oduševljeni.
POTAŽ OD POVRĆA SA KIKIRIKIJEM Kremast i pun vitamina, a svaki zalogaj miluje nepca
Kikiriki mu dodaje na ukusu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)