POTAŽ OD ŠARGAREPE I BUNDEVE Kremasto i sočno predjelo koje ćete praviti iznova
Ukusa bez mane, a krepi organizam u trenu.

Potrebno je:
- 1 kašičica semena kima
- 1 kašičica semena korijandera
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 srednji crni luk, iseckan
- 1 kašičica mlevene ljute paprike
- 2 čena belog luka, vrlo sitno naseckana
- komad đumbira od 5 cm, oljušten i sitno naseckan
- 680 g šargarepe, narendane i iseckane
- morska so i mleveni crni biber, po ukusu
- 120 g crvenog sočiva, ispranog
- 1 l povrtnog bujona
- 2 kašičice soka od limuna
Priprema:
U velikom loncu na srednjoj vatri propržite semenke kima i korijandera, uz često mešanje oko minut. Ostavite da se skroz ohlade, pa ih sameljite u prah. U loncu sa maslinovim uljem propržite luk. Onda dodajte mleveni kim i korijander, kao i ljutu papričicu. Onda dodajte šargarepu, pa posolite i pobiberite. Dodajte crveno sočivo, pa promešajte. Potom sipajte povrtni bujon. Dinstajte oko pola sata, uz povremeno mešanje. Stavite u blender i blendajte dok ne dobijete glatki potaž. Onda ga vratite u lonac, pa ostavite da proključa. Potom dodajte sok od limuna. Na kraju, pospite limunom.
Možda vas zanima:

POTAŽ OD PATLIDŽANA Drugačiji i preukusan, a pun vitamina, daće vam energije za ceo dan
Ukusa koji priča priče, sipaćete tanjir više.

KREM ČORBA OD ŠPARGLI Energetska bomba koja će vas osvežiti u trenu, kremasta i lagana
Predjelo savršenog ukusa.

POTAŽ OD TIKVICA Lagan i osvežavajuć, a pun vitamina, okrepiće vas u momentu
Ukusan i zdrav, bićete oduševljeni.

POTAŽ OD POVRĆA SA KIKIRIKIJEM Kremast i pun vitamina, a svaki zalogaj miluje nepca
Kikiriki mu dodaje na ukusu.

MIRISNE CIMET ROLNICE Nestaće pola pleha dok trepnete, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Najbolje služite uz kafu ili čaj.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.
Komentari (0)