POTAŽ OD ŠARGAREPE I BUNDEVE Kremasto i sočno predjelo koje ćete praviti iznova
Ukusa bez mane, a krepi organizam u trenu.
Potrebno je:
- 1 kašičica semena kima
- 1 kašičica semena korijandera
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 srednji crni luk, iseckan
- 1 kašičica mlevene ljute paprike
- 2 čena belog luka, vrlo sitno naseckana
- komad đumbira od 5 cm, oljušten i sitno naseckan
- 680 g šargarepe, narendane i iseckane
- morska so i mleveni crni biber, po ukusu
- 120 g crvenog sočiva, ispranog
- 1 l povrtnog bujona
- 2 kašičice soka od limuna
Priprema:
U velikom loncu na srednjoj vatri propržite semenke kima i korijandera, uz često mešanje oko minut. Ostavite da se skroz ohlade, pa ih sameljite u prah. U loncu sa maslinovim uljem propržite luk. Onda dodajte mleveni kim i korijander, kao i ljutu papričicu. Onda dodajte šargarepu, pa posolite i pobiberite. Dodajte crveno sočivo, pa promešajte. Potom sipajte povrtni bujon. Dinstajte oko pola sata, uz povremeno mešanje. Stavite u blender i blendajte dok ne dobijete glatki potaž. Onda ga vratite u lonac, pa ostavite da proključa. Potom dodajte sok od limuna. Na kraju, pospite limunom.
Možda vas zanima:
POTAŽ OD PATLIDŽANA Drugačiji i preukusan, a pun vitamina, daće vam energije za ceo dan
Ukusa koji priča priče, sipaćete tanjir više.
KREM ČORBA OD ŠPARGLI Energetska bomba koja će vas osvežiti u trenu, kremasta i lagana
Predjelo savršenog ukusa.
POTAŽ OD TIKVICA Lagan i osvežavajuć, a pun vitamina, okrepiće vas u momentu
Ukusan i zdrav, bićete oduševljeni.
POTAŽ OD POVRĆA SA KIKIRIKIJEM Kremast i pun vitamina, a svaki zalogaj miluje nepca
Kikiriki mu dodaje na ukusu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)