POTAŽ OD ŠARGAREPE I BUNDEVE Kremasto i sočno predjelo koje ćete praviti iznova

Ivana Pavlović

12:44

Sezonski recepti 0

Ukusa bez mane, a krepi organizam u trenu.

potaž od šargarepe i bundeve
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kašičica semena kima
  • 1 kašičica semena korijandera
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 srednji crni luk, iseckan
  • 1 kašičica mlevene ljute paprike
  • 2 čena belog luka, vrlo sitno naseckana
  • komad đumbira od 5 cm, oljušten i sitno naseckan
  • 680 g šargarepe, narendane i iseckane
  • morska so i mleveni crni biber, po ukusu
  • 120 g crvenog sočiva, ispranog
  • 1 l povrtnog bujona
  • 2 kašičice soka od limuna

Priprema:

U velikom loncu na srednjoj vatri propržite semenke kima i korijandera, uz često mešanje oko minut. Ostavite da se skroz ohlade, pa ih sameljite u prah. U loncu sa maslinovim uljem propržite luk. Onda dodajte mleveni kim i korijander, kao i ljutu papričicu. Onda dodajte šargarepu, pa posolite i pobiberite. Dodajte crveno sočivo, pa promešajte. Potom sipajte povrtni bujon. Dinstajte oko pola sata, uz povremeno mešanje. Stavite u blender i blendajte dok ne dobijete glatki potaž. Onda ga vratite u lonac, pa ostavite da proključa. Potom dodajte sok od limuna. Na kraju, pospite limunom.

Komentari (0)

Loading