ČAČANSKI LONAC Prepun različitih vrsta mesa, ručak kome neće odoleti ni najveći gurmani
Slasno i aromatično jelo, a bićete siti satima.
Potrebno je:
- 500 g teletine
- 500 g svinjetine
- 1 pile
- 150 g slanine
- 300 g pirinča
- 2 kisela krastavčića
- 1 šolja crvenog vina
- 7-8 čenova belog luka
- 1 glavica kiselog kupusa
- ulje
- biber
- lovorov list
- so
Priprema:
Piletinu, svinjetinu i teletinu začinite, isecite na komade i stavite u odgovarajuću tepsiju. Na malo masti prepržite pirinač i pomešajte ga sa mesom. Dno zemljanog lonca prekrijte slaninom, isečenom na tanke komade. Postupno ređajte slojeve kupusa i mesa dok svi sastojci ne nestanu. Prelijte sve crvenim vinom. Pokrijte lonac i stavite ga u prethodno zagrejanu rernu. Pecite dok se svi sastojci dobro ne skuvaju i omekšaju.
Možda vas zanima:
PILETINA NA GURMANSKI NAČIN Pomera granice dobrog ukusa a gotova očas posla
Služite uz prilog po želji.
PLEĆKA S BELIM VINOM Gastronomski užitak za sva čula, po receptu bez mane
Samo dodajte prilog po želji.
ROLOVANA TELETINA RAJ ZA NEPCA Ne mogu da joj odole ni najveći gurmani
Mirisom i ukusom budi sva čula.
PILETINA SA MLINCIMA RAJ ZA NEPCA Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan
Ručak u kome će uživati cela porodica.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)