MANASTIRSKI PREBRANAC Monasi ga prave ovako, a pogodno za dane strogog posta

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Pravi raj za nepca, a bićete siti satima.

prebranac
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g belog pasulja
  • 2 veća crna luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 veza peršuna
  • 2–3 lovorova lista
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • so
  • biber po ukusu
  • 1 kašika brašna (po želji, za zgušnjavanje)
  • voda po potrebi

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pasulj uveče potopite u hladnoj vodi. Sutradan ga procedite pa nalijte svežu vodu i prokuvajte 10 minuta. Opet procedite pa sipajte novu vodu, lovorov list i kuvajte oko sat vremena, sve dok ne omekša. Propržite na vodi seckane lukove pa dodajte rendanu šargarepu pa pržite. Dodajte mlevenu papriku i kašiku brašna, pa kratko propržite uz neprestano mešanje. Zatim dodajte oceđen pasulj i deo vode u kojoj se kuvao, pa promešajte da se sjedini. Posolite i pobiberite. Sve prebacite u vatrostalnu posudu. Pecite oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju pospite seckanim peršunom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading