MANASTIRSKI PREBRANAC Monasi ga prave ovako, a pogodno za dane strogog posta
Pravi raj za nepca, a bićete siti satima.
Potrebno je:
- 500 g belog pasulja
- 2 veća crna luka
- 3 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 1 veza peršuna
- 2–3 lovorova lista
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- so
- biber po ukusu
- 1 kašika brašna (po želji, za zgušnjavanje)
- voda po potrebi
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pasulj uveče potopite u hladnoj vodi. Sutradan ga procedite pa nalijte svežu vodu i prokuvajte 10 minuta. Opet procedite pa sipajte novu vodu, lovorov list i kuvajte oko sat vremena, sve dok ne omekša. Propržite na vodi seckane lukove pa dodajte rendanu šargarepu pa pržite. Dodajte mlevenu papriku i kašiku brašna, pa kratko propržite uz neprestano mešanje. Zatim dodajte oceđen pasulj i deo vode u kojoj se kuvao, pa promešajte da se sjedini. Posolite i pobiberite. Sve prebacite u vatrostalnu posudu. Pecite oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju pospite seckanim peršunom.
Možda vas zanima:
PREBRANAC NA VODI Starinski recept za preukusno jelo koje će vas držati sitim
Napravite prebranac po starom, manastirskom receptu bićete oduševljeni.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
POSNI PREBRANAC GREJE DUŠU I TELO Isti kao onaj kafanski, ukusa da ti pamet stane
Posni ručak u kome će uživati cela porodica.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)