ŠNICLE U SOSU OD ŠAMPINJONA Po receptu kafanskog kuvara, biće mekane i sočne
Služite uz testeninu ili pire krompir.
Potrebno je:
- 600 g svinjskih šnicli
- 200 g šampinjona
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- so
- biber
- suvi začin
- maslinovo ulje
Priprema:
Istanjite šnicle pa ih posolite i pobiberite.Zatim ih propržite u tiganju na malo ulja sa obe strane, sve dok ne porumene. Onda propržite sitno seckan crni i beli luk, pa dodajte seckane šampinjone.Umešajtepavlaku za kuvanje i kratko kuvajte sve dok se sos ne zgusne. Zatim vratite šnicle u sos i kuvajte još 5 minuta.
Možda vas zanima:
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
JUNEĆE ŠNICLE U SOSU OD SENFA Aromatični ručak koji tera vodu na usta
Mekane i sočne, pravićete stalno.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)