KREM ČORBA OD KUKURUZA Jednostavna i zasitna, a po ukusu joj nema ravne

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Služite uz prepečene kockice hleba.

krem čorba od kukuruza
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 crveni luk
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • 200 g kuvanog kukuruza (iz konzerve ili zamrznutog)
  • 1 kašičica soli
  • pola kašičice bibera
  • 300 ml mleka
  • 200 ml vode
  • 1 kašika maskarpone sira (ili 3 kašike pavlake za kuvanje)

Priprema:

Crni luk iseckajte na jednake komade, pa ga propržite na vrelom ulju. Onda ga posolite i pržite još nekoliko minuta, uz mešanje.Dodajte kašičicu crvene paprike pa promešajte.Zatim dodajte kukuruz pa promešajte i sipajte mleko i vodu.Pobiberite.Ostavite da krene da ključa pa smanjite vatru i kuvajte još 10 minuta. Izblendajte supu pa je vratite na ringlu. Umešajte maskarpone sir i kuvajte sve dok se ne otopi.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading