KOLAČ SA JABUKAMA I PAVLAKOM U isto vreme hrskav i mekan kao duša, pola pleha nestane dok trepnete

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Jednostavan i preukusan, pravićete stalno.

kolač sa jabukama i pavlakom
Printscreen

Potrebno je:

Za testo:  

  • 2 jajeta
  • 100 g šećera
  • 150 g pavlake 
  • 50 g putera (istopljenog)
  • 170 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • malo vanile

Za jabuke:  

  • 4–5 jabuka 

Za preliv:  

  • 200 g pavlake 
  • 70 g šećera
  • 1 jaje
  • 1 kašika skroba 

Za mrvice:  

  • 4 kašike ovsenih pahuljica
  • 3 kašike kokosa
  • 2 kašike šećera
  • 40 g hladnog putera
  • prstohvat soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte pavlaku, otopljen puter i vanilu. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i sjedinite u glatko testo. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Preko testa nanesite ravnomerno jabuke. Zasebno umutite pavlaku, šećer, jaje i skrob pa prelijte preko jabuka, polako i ravnomerno, ne direktno u sredinu. U činiji prstima pomešajte ovsene pahuljice, kokos, šećer, puter i prstohvat soli dok ne dobijete mrvice. Pospite mrvice preko kolača. Pecite kolač oko 45 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading