KOLAČ SA JABUKAMA I PAVLAKOM U isto vreme hrskav i mekan kao duša, pola pleha nestane dok trepnete
Jednostavan i preukusan, pravićete stalno.
Potrebno je:
Za testo:
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 150 g pavlake
- 50 g putera (istopljenog)
- 170 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- malo vanile
Za jabuke:
- 4–5 jabuka
Za preliv:
- 200 g pavlake
- 70 g šećera
- 1 jaje
- 1 kašika skroba
Za mrvice:
- 4 kašike ovsenih pahuljica
- 3 kašike kokosa
- 2 kašike šećera
- 40 g hladnog putera
- prstohvat soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte pavlaku, otopljen puter i vanilu. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i sjedinite u glatko testo. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Preko testa nanesite ravnomerno jabuke. Zasebno umutite pavlaku, šećer, jaje i skrob pa prelijte preko jabuka, polako i ravnomerno, ne direktno u sredinu. U činiji prstima pomešajte ovsene pahuljice, kokos, šećer, puter i prstohvat soli dok ne dobijete mrvice. Pospite mrvice preko kolača. Pecite kolač oko 45 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA BUDI SVA ČULA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode
Mirisna i sočna, uzećete parče više.
BAKA JELIN KOLAČ SA JABUKAMA NAPRAVI SE ZA 10 MINUTA A zbog njega i komšije dolaze nepozvane
Zamiriše cela kuća dok se peče.
STARINSKA LENJA PITA SA JABUKAMA Poslastica koja tera vodu na usta
Mirisna i sočna, nema ko će joj odoleti.
SOČNI KOLAČ SA JABUKAMA MILUJE NEPCA Zbog njega se krši svaka dijeta
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)