KOLAČ SA JABUKAMA I PAVLAKOM U isto vreme hrskav i mekan kao duša, pola pleha nestane dok trepnete
Jednostavan i preukusan, pravićete stalno.
Potrebno je:
Za testo:
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 150 g pavlake
- 50 g putera (istopljenog)
- 170 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- malo vanile
Za jabuke:
- 4–5 jabuka
Za preliv:
- 200 g pavlake
- 70 g šećera
- 1 jaje
- 1 kašika skroba
Za mrvice:
- 4 kašike ovsenih pahuljica
- 3 kašike kokosa
- 2 kašike šećera
- 40 g hladnog putera
- prstohvat soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte pavlaku, otopljen puter i vanilu. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i sjedinite u glatko testo. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Preko testa nanesite ravnomerno jabuke. Zasebno umutite pavlaku, šećer, jaje i skrob pa prelijte preko jabuka, polako i ravnomerno, ne direktno u sredinu. U činiji prstima pomešajte ovsene pahuljice, kokos, šećer, puter i prstohvat soli dok ne dobijete mrvice. Pospite mrvice preko kolača. Pecite kolač oko 45 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA BUDI SVA ČULA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode
Mirisna i sočna, uzećete parče više.
BAKA JELIN KOLAČ SA JABUKAMA NAPRAVI SE ZA 10 MINUTA A zbog njega i komšije dolaze nepozvane
Zamiriše cela kuća dok se peče.
STARINSKA LENJA PITA SA JABUKAMA Poslastica koja tera vodu na usta
Mirisna i sočna, nema ko će joj odoleti.
SOČNI KOLAČ SA JABUKAMA MILUJE NEPCA Zbog njega se krši svaka dijeta
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)