JEDNOSTAVNI KOLAČ SA SMOKVAMA Sve se samo pomeša i peče, a pomera granice dobrog ukusa
Pravi se lako, a pojede brzo.
Potrebno je:
Biskvit:
- 4 komada jaja
- 6 kašika ulja
- 2 kašike kakaoa
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica vanilin šećera
- 4 kašike šećera
- prstohvat praška za pecivo
- smokve
Glazura:
- 100 g crne čokolade
- 1 kašika putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca. U posudu sa žumancima dodajte ulje, kakao, vanilin šećer, brašno, prašak za pecivo. Varjačom sve dobro promešajte.Umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg. Zatim polako umešajte u prethodnu smesu i dobro sjedinite. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Preko poređajte smokve. Pecite 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Napravite glazuru od čokolade i putera pa time prelijte kolač.
Možda vas zanima:
MRVIČASTI KOLAČ SA SMOKVAMA Drugačiji i poseban, nećete moći da stanete na samo jednom parčetu
Ako volite smokve, ovaj kolač ćete praviti stalno.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)