GRAŠAK SA PILETINOM I KROMPIROM Zasitno letnje jelo u kome će uživati cela porodica
Sočno i lagano, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 350 g pilećeg belog mesa
- 2 kašike ulja
- 1 glavica crnog luka
- 3 veće šargarepe
- 450 g graška
- 3 krompira
- 3 kašike brašna
- 2 kašike suvog biljnog začina
- biber
- peršunov list
Priprema:
Pržite pileće meso i luk oko 10 ak minuta, uz povremeno mešanje. Onda sipajte oko dva decilitra vode, smanjite vatru i pustite da se krčka. Iseckajte šargarepu na kolutove i krompir na kockice. Dodajte šargarepu i sipajte još malo vode, pa krčkajte oko 15 minuta. Zatim dodajte grašak i još malo vode, pa kuvajte oko 20 minuta. Dodajte krompir i kuvajte sve dok ne omekša. Razmutite 3 kašike brašna u dcl vode pa sipajte u lonac i dobro promešajte. Začinite pa kada se malo zgusne sklonite sa ringle, dodajte peršunov list i poslužite.
Možda vas zanima:
GRAŠAK SA PILETINOM ZA POČETNIKE Ručak koji se pamti ukusa koji priča priče
Najbolje služite uz pavlaku.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)