GRAŠAK SA PILETINOM I KROMPIROM Zasitno letnje jelo u kome će uživati cela porodica
Sočno i lagano, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 350 g pilećeg belog mesa
- 2 kašike ulja
- 1 glavica crnog luka
- 3 veće šargarepe
- 450 g graška
- 3 krompira
- 3 kašike brašna
- 2 kašike suvog biljnog začina
- biber
- peršunov list
Priprema:
Pržite pileće meso i luk oko 10 ak minuta, uz povremeno mešanje. Onda sipajte oko dva decilitra vode, smanjite vatru i pustite da se krčka. Iseckajte šargarepu na kolutove i krompir na kockice. Dodajte šargarepu i sipajte još malo vode, pa krčkajte oko 15 minuta. Zatim dodajte grašak i još malo vode, pa kuvajte oko 20 minuta. Dodajte krompir i kuvajte sve dok ne omekša. Razmutite 3 kašike brašna u dcl vode pa sipajte u lonac i dobro promešajte. Začinite pa kada se malo zgusne sklonite sa ringle, dodajte peršunov list i poslužite.
Možda vas zanima:
GRAŠAK SA PILETINOM ZA POČETNIKE Ručak koji se pamti ukusa koji priča priče
Najbolje služite uz pavlaku.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)