MANASTIRSKI PAPRIKAŠ Ovako ga prave monasi na Hilandaru, svaki zalogaj je raj za nepca
Sočan i ukusan, a držaće vas dugo sitim.
Potrebno je:
- 1/2 kg krompira
- 1/2 kg crnog luka
- 2 šargarepe
- 4 mesnate paprike
- 1 veza peršuna
- 2 kašike suvog začina
- 2 kašike brašna
- mlevena paprika
- so
Priprema:
Oljuštite krompire pa ih isecite na kocke. Prelijte vodom da ogreznu pa stavite seckani crni luk, šargarepu, paprike i sve skuvajte. U malo vode razmutite brašno sa mlevenom paprikom pa dodajte u jelo. Posolite i pobiberite pa skinite sa šporeta. Na kraju, dodajte sitno seckan peršun u paprikaš.
Možda vas zanima:
RIBLJI PAPRIKAŠ GREJE DUŠU I TELO Posni ručak koji pomera granice dobrog ukusa
Samo dodajte salatu po želji.
MANASTIRSKI PAPRIKAŠ Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Posan, a slasan.
POSNI PAPRIKAŠ SA BUKOVAČAMA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog po želji i uživajte.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)