POSNI PAPRIKAŠ SA PATLIDŽANOM I LEBLEBIJAMA Gurmanski specijalitet pravićete i kada nije post
Posno jelo držaće vas dugo sitim.

Potrebno je:
- 1 veći plavi patlidžan
- 1 konzerva leblebija
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 400 ml paradajz sosa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- pola kašičice kumina
- so
- biber po ukusu
Priprema:
Propržite crni i beli luk dok ne omekšaju. Zatim dodajte plavi patlidžan i pržite 10 minuta dok ne postane mekan. Dodajte paradajz sos, leblebije, začine i dobro promešajte. Onda poklopite i kuvajte na tihoj vatri 20-25 minuta, uz povremeno mešanje. Posolite i pobiberite. Dekorišite paprikaš svežim peršunom.
Možda vas zanima:

POSNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Sočan ručak koji ni malo ne zaostaje za originalom, pravićete stalno
Postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNE PUNJENE TIKVICE Po teta Staninom receptu za početnike, po ukusu im nema ravnih
Mekane i sočne, za ručak koji se pamti.

POSNI PREBRANAC PO RECEPTU STAROM 40 GODINA Polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Držaće vas dugo sitim.

NJOKE SA PEČURKAMA ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Posne i slasne, svaki zalogaj je raj za nepca
Naprave se lako, a pojedu odmah.

KROASAN SA PISTAĆ KREMOM Vazdušasto pecivo i kremasti fil pomeraju granice dobrog ukusa
Najbolje služite uz kafu.

PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Meso se lepi za prste, a eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Kremasta i slasna, prste da poližete.

REFORMA ROLAT ZA PRAVE SLADOKUSCE Raspametiće vas od prvog zalogaja, po receptu bez mane
Neodoljivi desert oduševiće i one koji ne vole slatko.

ZUKINI PASTA Savršen spoj povrća i testenine u ručku kome nije moguće odoleti
Kremasta i slasna, prste da poližete.

MANASTIRSKA BORANIJA Posna, zdrava i ukusna, ovako je prave monasi na Hilandaru
Bićete oduševljeni ukusom.
Komentari (0)