POSNI PAPRIKAŠ SA PATLIDŽANOM I LEBLEBIJAMA Gurmanski specijalitet pravićete i kada nije post

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Posno jelo držaće vas dugo sitim.

paprikaš sa patlidžanom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 veći plavi patlidžan
  • 1 konzerva leblebija
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 400 ml paradajz sosa
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike
  • pola kašičice kumina
  • so
  • biber po ukusu

Priprema:

Propržite crni i beli luk dok ne omekšaju. Zatim dodajte plavi patlidžan i pržite 10 minuta dok ne postane mekan. Dodajte paradajz sos, leblebije, začine i dobro promešajte. Onda poklopite i kuvajte na tihoj vatri 20-25 minuta, uz povremeno mešanje. Posolite i pobiberite. Dekorišite paprikaš svežim peršunom.

Komentari (0)

Loading