MEDOVIK TORTA SA VIŠNJAMA Jednostavna, brza, sočna i lagana, po ukusu joj nema ravne
Još sočnija od originala, prste da poližete.
Potrebno je:
Za kore:
- 4 jajeta
- pola kašičice soli
- 180 g šećera
- 2 kašike meda
- 190 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Za krem:
- 400 g kisele pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
- gustin
Ostalo:
- 400 g višanja (svežih ili zamrznutih, oceđenih)
Za dekoraciju:
Mrvljeni deo kore (odsečeni rubovi ili tanak ostatak) ili malo mlevenog keksa
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni.U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom i soli. Onda dodajte med i mutite dok se ne sjedini.Dodajte prosejano brašno s praškom za pecivo i sjedinite špatulom. Zatim podelite testo na 2 dela. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite kore 12 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno umutite pavlaku sa šećerom u prahu i gustinom dok ne dobijete gladak krem. Preko stavite oceđene višnje. Preko prve kore nanesite polovinu krema, pa rasporedite višnje. Poklopite drugom korom, pa premažite celu tortu kremom. Ostavite tortu bar 4 sata u frižideru.
Možda vas zanima:
CEZAR SALATA Dijetalna, zasitna i preukusna, nećete biti gladni satima
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
MEDOVIK TORTA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Lako i brzo, svako može da je napravi
U savršenom spoju sa medom, ukrasiće svaku svečanu trp'ezu.
MEDOVIK TORTA Fenomenalna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti goste
Ukusa koji se pamti, za pravo uživanje.
MEDOVIK TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a savršenog ukusa
Savršenog izgleda i ukusa, uzećete parče više.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)