MEDOVIK TORTA SA VIŠNJAMA Jednostavna, brza, sočna i lagana, po ukusu joj nema ravne

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Još sočnija od originala, prste da poližete.

medovik torta sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je:

Za kore:

  • 4 jajeta
  • pola kašičice soli
  • 180 g šećera
  • 2 kašike meda
  • 190 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za krem:

  • 400 g kisele pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu
  • gustin

Ostalo:

  • 400 g višanja (svežih ili zamrznutih, oceđenih)

Za dekoraciju:

Mrvljeni deo kore (odsečeni rubovi ili tanak ostatak) ili malo mlevenog keksa

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni.U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom i soli. Onda dodajte med i mutite dok se ne sjedini.Dodajte prosejano brašno s praškom za pecivo i sjedinite špatulom. Zatim podelite testo na 2 dela. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite kore 12 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno umutite pavlaku sa šećerom u prahu i gustinom dok ne dobijete gladak krem. Preko stavite oceđene višnje. Preko prve kore nanesite polovinu krema, pa rasporedite višnje. Poklopite drugom korom, pa premažite celu tortu kremom. Ostavite tortu bar 4 sata u frižideru.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading