KENEDI TORTA Hit poslastica svih rođendana 90 ih, a čokoladna i izdašna
Kremasta i neodoljiva, uzećete parče više.
Potrebno je:
Za kore (peku se 2):
- 5 belanca
- 5 kašika šećera
- 100 g mlevenih oraha
- 1 kašika brašna
- 2 kašike prezle
- 1-2 kašike kakaa
Kora III:
- 4 jaja
- 4 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 5 g praška za pecivo
Krem:
- 10 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 100 g čokolade
- 250 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
Preliv:
- 250 ml mleka
- 2 kašike šećera
- 100 g čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite 5 belanaca sa šećerom u čvrst sneg. Polako dodajte orahe, brašno i prezle. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom.Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Na isti način napravite i drugu koru. Zasebno penasto umutite jaja sa šećerom. Onda dodajtebrašno i prašak za pecivo pa lagano sjedinite mešanjem. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Skuvajte umućena žumanca na pari, oko 15 do 20 minuta, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte čokoladu posle 12-13 minuta i mešajte sve dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi. Maslac umutite pa ga sjedinite sa prohlađenim kremom. Mleko zagrejte da bude vrelo, pa šećer i čokoladu prelijte vrelim mlekom i mešajte sve dok se čokolada ne otopi.Slažite tortu sledećim redosledom: Prva kora od belanaca – Polovina fila – Žuta kora – Druga polovina fila – Druga belanac kora. Po želji – glazura od čokolade ili šlag na vrh.
Možda vas zanima:
REFORMA TORTA Kraljica slavske trpeze ukusa koji govori više od 1000 jezika
Klasik koji nikada ne izlazi iz mode.
JEDNOSTAVNA ČOKOLADNA TORTA Samo dva sastojka, a nemoguće je zaustaviti se na jednom parčetu
Ukusa koji priča priče.
NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZA ČOKOLADNA TORTA Po receptu za početnike, a ostavlja bez daha
Kremasta poslastica bogatog ukusa raspametiće i one izbirljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)