KENEDI TORTA Hit poslastica svih rođendana 90 ih, a čokoladna i izdašna

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Kremasta i neodoljiva, uzećete parče više.

kenedi torta
Printscreen

Potrebno je:

Za kore (peku se 2):

  • 5 belanca
  • 5 kašika šećera
  • 100 g mlevenih oraha
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike prezle
  • 1-2 kašike kakaa

Kora III:

  • 4 jaja
  • 4 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 5 g praška za pecivo

Krem:

  • 10 žumanaca
  • 10 kašika šećera
  • 100 g čokolade
  • 250 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu

Preliv:

  • 250 ml mleka
  • 2 kašike šećera
  • 100 g čokolade

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite 5 belanaca sa šećerom u čvrst sneg. Polako dodajte orahe, brašno i prezle. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom.Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Na isti način napravite i drugu koru. Zasebno penasto umutite jaja sa šećerom. Onda dodajtebrašno i prašak za pecivo pa lagano sjedinite mešanjem. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Skuvajte umućena žumanca na pari, oko 15 do 20 minuta, uz neprestano mešanje. Zatim dodajte čokoladu posle 12-13 minuta i mešajte sve dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi. Maslac umutite pa ga sjedinite sa prohlađenim kremom. Mleko zagrejte da bude vrelo, pa šećer i čokoladu prelijte vrelim mlekom i mešajte sve dok se čokolada ne otopi.Slažite tortu sledećim redosledom: Prva kora od belanaca – Polovina fila – Žuta kora – Druga polovina fila – Druga belanac kora. Po želji – glazura od čokolade ili šlag na vrh.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading