POSNE KIFLICE Brze i vazdušaste, a biće super i kada se ohlade

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Služite uz džem ili posnu paštetu.

posne kiflice
Printscreen

Potrebno je:

  • 800 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 500 ml mlake vode
  • 100 ml ulja
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • susam ili kim za posipanje (po želji)
  • malo ulja za premazivanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac rasmutite u mlakoj vodi sa šećerom, pa ostavite 10 minuta da se aktivira. U jednoj velikoj posudi pomešajte brašno i so, pa dodajte ulje i smesu sa kvascem. Zamesite glatko i elastično testo. Onda ga pokrijte krpom i ostavite sat vremena da naraste. Premesite testo i podelite ga na 4 jednaka dela. Razvaljajte svaki deo u krug pa isecote na 8 trouglova. Savijajte od šireg ka užem delu trougla, praveći klasičan oblik kiflice. Poređajte kiflice na pleh obložen pek papirom. Premažite ih uljem pa pospite susamom. Pecite kiflice oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading