POSNE KIFLICE Brze i vazdušaste, a biće super i kada se ohlade
Služite uz džem ili posnu paštetu.
Potrebno je:
- 800 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 500 ml mlake vode
- 100 ml ulja
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- susam ili kim za posipanje (po želji)
- malo ulja za premazivanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac rasmutite u mlakoj vodi sa šećerom, pa ostavite 10 minuta da se aktivira. U jednoj velikoj posudi pomešajte brašno i so, pa dodajte ulje i smesu sa kvascem. Zamesite glatko i elastično testo. Onda ga pokrijte krpom i ostavite sat vremena da naraste. Premesite testo i podelite ga na 4 jednaka dela. Razvaljajte svaki deo u krug pa isecote na 8 trouglova. Savijajte od šireg ka užem delu trougla, praveći klasičan oblik kiflice. Poređajte kiflice na pleh obložen pek papirom. Premažite ih uljem pa pospite susamom. Pecite kiflice oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
BRZE KIFLICE SA MARGARINOM Vazdušaste i mekane, svaki zalogaj je raj za nepca
Samo dodajte jogurt ili prilog po želji.
BRZE KIFLICE SA ŠUNKOM I SIROM Nema kvasca ni čekanja, a ispadnu mekane kao duša
Sočne i slasne, a gotove očas posla.
DOMAĆE KIFLICE Posne, savršene vruće, a biće super i hladne, i dupla mera će biti malo!
Posne i slasne, savršene za doručak ili večeru.
KIFLICE SA POSNIM MAJONEZOM Biće još bolje od onih iz pekare
Najbolje služite uz posni jogurt ili kiselo mleko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)