ROLNICE SA RIBIZLOM Mirisne, prhke i blago kiselkaste, odmah vraćaju u detinjstvo
Zamirisaće cela kuća dok ih pravite.
Potrebno je:
Testo:
- 1 jaje
- 1 kašika šećera
- 90 g putera (omekšanog)
- 180 g kiselog mleka
- oko 200 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- kesica vanilin šećera
Fil:
- 130 g ribizli (sveže ili zamrznute)
- 70 g šećera
- 1 kašičica skroba (gustina)
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaje sa šećerom, pa dodajte omekšali puter i kiselo mleko. Sjedinite sve dobro. Zatim dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo, solju i vanilom, pa umesite glatko, mekano testo. Onda ga umotajte u foliju i ostavite pola sata u frižideru. U šerpicu stavite ribizle sa šećerom i skrobom pa kuvajte, sve dok se ne zgusne, na srednjoj vatri. Ostavite da se prohladi. Testo razvucite u pravougaonik pa ga premažite filom i urolajte kao štrudlu. Zatim ih isecite na komade širine 3–4 cm i poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Na kraju, pospite rolnice šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
ROLNICE SA MAKOM BOLJE NEGO IZ PEKARE Poćiće vam voda na usta
Mirisne i sočne, nećete moći da prestanete da jedete.
BRZE POSNE LEPINJE GREJU DUŠU I TELO A nema čekanja da testo naraste
Samo dodajte prilog po želji.
VLAŠKI POLJUPČIĆI SE SMAŽU U TRENU Recept zbog kojih komšije nepozvane dolaze na vrata
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
NEODOLJIVE ROLNICE SA ŠLJIVAMA Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Mirisne i sočne, i dupla mera je malo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)