ROLNICE SA RIBIZLOM Mirisne, prhke i blago kiselkaste, odmah vraćaju u detinjstvo

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Zamirisaće cela kuća dok ih pravite.

rolnice sa ribizlom
Printscreen

Potrebno je:

Testo:

  • 1 jaje
  • 1 kašika šećera
  • 90 g putera (omekšanog)
  • 180 g kiselog mleka
  • oko 200 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • kesica vanilin šećera

Fil:

  • 130 g ribizli (sveže ili zamrznute)
  • 70 g šećera
  • 1 kašičica skroba (gustina)

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaje sa šećerom, pa dodajte omekšali puter i kiselo mleko. Sjedinite sve dobro. Zatim dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo, solju i vanilom, pa umesite glatko, mekano testo. Onda ga umotajte u foliju i ostavite pola sata u frižideru. U šerpicu stavite ribizle sa šećerom i skrobom pa kuvajte, sve dok se ne zgusne, na srednjoj vatri. Ostavite da se prohladi. Testo razvucite u pravougaonik pa ga premažite filom i urolajte kao štrudlu. Zatim ih isecite na komade širine 3–4 cm i poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Na kraju, pospite rolnice šećerom u prahu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading