MIRISNE ROLNICE SA MALINAMA Razgrabiće se čim se postave, a tope se u ustima
Mirisne i sočne, za pravo uživanje.
Potrebno je:
- 200 ml vode
- 3 kašike ulja
- 2 kašike šećera
- 20 g kvasca
- 1 rendana kora limuna
- 350 do 400 g brašna
- 100 g margarina
Nadev od malina:
- 300 g malina
- 4 kašike šećera
- 100 ml vode
- 2 kašike gustina
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U mlaku vodu sipajte kvasac, šećer, ulje, koru od limuna i zamesite testo. Onda ga pokrijte krpom i ostavite 20 minuta da nadođe. Premesite testo pa ga podelite na 6 jednakih jufki. Rasklagijajte jufke pa ih ređajte jednu na drugu i premazujte margarinom. Zatim ih rastanjite u pravougaoni oblik i isevite na 4 trake, pa nafilujte i urolajte. Rolnice isecite i poređajte u pleh obložen pek papirom.Onda ih pokrijte krpom i pustite da nadođu. Pecite rolnice 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pospite ih vanilinim šećerpm i secite. Prokuvajte 5 minuta maline sa šećerom i 50 ml vode. Gustin razmutite sa ostatkom vode pa dodajte u maline.Kuvajte sve dok se fil ne zgusne.Potom skinite sa šporeta i prohladite.
Možda vas zanima:
CIMET ROLNICE Napravite ovako i biće mekane, mirisne i apsolutno ukusne
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
MIRISNE CIMET ROLNICE BOLJE OD SVAKE ŠTRUDLE Polovina nestane dok su još u plehu
Savršeno idu uz kafu ili čaj.
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)