VIŠEGRADSKI KUPUS OMILJENO TITOVO JELO Rapsodija ukusa u svakom zalogaju

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Sočno i zasitno jelo u kome će uživati cela porodica.

višegradski kupus
Shutterstock

Potrebno je:

  • 800 g svežeg kupusa
  • 800 g juneće potrbušine
  • 100 g crvenog luka
  • 100 g paprike 
  • 200 g krompira
  • 200 g paradajza
  • veza peršuna
  • 40 g soli
  • biber u zrnu
  • 2 lovorova lista
  • čaša belog vina
  • dve-tri kašike ulja

Priprema:

Isecite glavicu svežeg kupusa na 8 kriški. Meso narežite na krupne kocke pa stavite u lonac. Preko njega poređajte kupus, a na njega na kriške narezanu glavicu crvenog luka, 2 veće paprike iseckane na kocke, 4 krompira isecite po dubini, 2 manja paradajza na kriške, grubo naseckajte vezu peršuna pa dodajte so, biber, lovor, belo vino i malo ulja. Nalijte vodu da pokrije sastojke i polako kuvajte dva sata. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading