KUGLOF SA LIMUNOM BUDI NOSTALGIJU Priprema je jednostavna, a ukus božanstven

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Mirisan i sočan, za sve prilike.

kuglof sa limunom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 šolje brašna
  • 4 jaja
  • 200 g putera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • pola šolje šećera u prahu
  • sok od pola limuna
  • rendana korica od limuna

Za glazuru:

  • pola limuna
  • šećer u prahu
  • rendana korica od limuna

Priprema:

Izmiksajte jaja sa šećerom, pa dodajte puter koji je odstojao na sobnoj temperaturi i lagano mutite. Brašno prosejte, pa mu dodajte prašak za pecivo, a potom i sok od limuna i narendanu koru od limuna. Promešajte, spojite s umućenim jajima i sipajte u kalup za kuglof koji ste podmazali. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Umutite šećer u prahu sa sokom od pola limuna i narendanom korom. Kada se kuglof malo ohladi, prelijte glazurom.

Možda vas zanima:

kuglof

NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni

19:00

5 jul, 2025

Slatki kutak

Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.

Komentari (0)

Loading