LAZANJA ZA POLA SATA Nema kuvanja kora, a pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna, ukućani će biti oduševljeni.

lazanje bez kora
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g lazanja
  • 400 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk 
  • 2 čena belog luka
  • 500 ml pasiranog paradajza
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 200 g kačkavalja
  • 2 kašike ulja
  • so
  • biber
  •  origano
  • bosiljak po ukusu

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Propržite sitno seckan luk na ulju, pa dodajte mleveno meso i pržite, sve dok ne porumeni. Zatim dodajte sitno seckan beli luk, začine i pasirani paradajz, pa kuvajte 5-10 minuta. U pleh slažite red kora, red mesa, malo pavlake za kuvanje i kačkavalja. Ponavljajte dok ne potrošite sav materijal.Završite slojem kora pa prelijte pavlakom i obilno pospite kačkavaljem.Pecite lazanju oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading