LAZANJE SA BELIM VINOM MILUJU NEPCA Ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i zasitne, prste da poližete.
Potrebno je:
- 500 g kora za lazanje
- 500 g mlevenog pilećeg mesa
- 60 g šunke
- 200 ml belog vina
- 200 ml pasiranog paradajza
- 100 g rendanog kačkavalja
- šargarepa
- glavica crnog luka
- celer
- kašika brašna
- kašika maslinovog ulja
- seckani peršun
- so
- biber
- ruzmarin
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kore za lazanje kratko skuvajte u proključaloj vodi, oko 5 minuta. Naseckajte sitno šargarepu, glavicu crnog luka i celer. Dobro pomešajte i propržite na tihoj vatri, na malo maslinovog ulja. Dodajre seckanu šunku i mleveno pileće meso. Zatim začinite pa sipajte belo vino. Kuvajte sve dok alkohol ne ispari na tihoj vatri. Sa strane skuvajte sos od paradajza sa brašnom, dok ne postane gust. U pekač poređajte red kora pa prelijte polovinom smese sa mesom. Opet poređajte red kora pa preko ostatak sosa. Prekrijte slojem kora za lazanje, pa prelijte paradajz sosom. Potom pospite rendanim kačkvaljem.Pecite lazanje oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PASTICIO Grčke lazanje za ručak koji se ne zaboravlja, ukućani će stajati u redu za još
Bićete oduševljeni ukusom.
LAZANJE SA PILETINOM Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, po starom italijanskom receptu
Priprema nije komplikovana, a ukus je božanstven.
LAZANJE SA SPANAĆEM Po starom baka Jelinom receptu, za prave gurmane i one izbirljive
Sočne i slasne, za ručak koji se pamti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)