KAFANSKA PARADAJZ ČORBA Trik poznatog kuvara zbog kog će ispasti savršena
Pečeni paradajz dodaće na ukusu.
Potrebno je:
- kilogram paradajza
- 2 čena belog luka
- 2 stabljike svežeg celera
- 1 manja glavica crnog luka
- maslinovo ulje
- goveđa kocka za supu
- tucana ljuta paprika
- majčina dušica
- so
- biber
Priprema:
Isecite paradajz na krupne komade pa ga poređajte u pleh. Prelijte maslinovim uljem i dobro začinite. Pecite oko 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U šerpi propržite seckani celer i lukove. Kocku rastvorite u 700 ml tople vode, pa njome zalijte povrće. Dodajte pečeni paradajz, začinite obilno majčinom dušicom i tucanom paprikom, pa ostavite da provri. Potom usitnite u blenderu do željene gustine i služite sa kiselom pavlakom.
Možda vas zanima:
PARADAJZ ČORBA KREPI ORGANIZAM U TRENU Recept kafanskog kuvara po kome uvek ispadne savršena
Preukusna, a krepi organizam u trenu.
PARADAJZ ČORBA PO KAFANSKOM RECEPTU Savršenog ukusa, a daće vam energije za ceo dan
Krepi organizam u trenu.
NEMA BOLJE Klasična paradajz čorba nadoknađuje izgubljene minerale, biće omiljena ovog leta
Kako god da je poslužite, ova čorba je pravi užitak...
SAVRŠENA PARADAJZ ČORBA Ukusna i okrepljujuća, a pogodna za dane posta
Okrepljujuća i sočna, a puna vitamina.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)