KAFANSKA PARADAJZ ČORBA Trik poznatog kuvara zbog kog će ispasti savršena

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Pečeni paradajz dodaće na ukusu.

paradajz čorba
Shutterstock

Potrebno je:

  • kilogram paradajza
  • 2 čena belog luka
  • 2 stabljike svežeg celera
  • 1 manja glavica crnog luka
  • maslinovo ulje
  • goveđa kocka za supu
  • tucana ljuta paprika
  • majčina dušica
  • so
  • biber

Priprema:

Isecite paradajz na krupne komade pa ga poređajte u pleh. Prelijte maslinovim uljem i dobro začinite. Pecite oko 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U šerpi propržite seckani celer i lukove. Kocku rastvorite u 700 ml tople vode, pa njome zalijte povrće. Dodajte pečeni paradajz, začinite obilno majčinom dušicom i tucanom paprikom, pa ostavite da provri. Potom usitnite u blenderu do željene gustine i služite sa kiselom pavlakom.

Komentari (0)

Loading