BRZI KOLAČ SA BOROVNICAMA Kremast i lagan, a izgleda kao iz najbolje poslastičarnice

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

kolač sa borovnicama
Shutterstock

Potrebno je:
Biskvit:

  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • 100 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 50 ml ulja
  • 50 ml mleka

Ružičasti sloj (puding/žele):

  • 500 ml mleka
  • 2 kesice pudinga od jagode
  • 5 kašika šećera

Borovnica krem sloj:

  • 300 g borovnica
  • 400 ml slatke pavlake
  • 250 g krem sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 kesice želatina

Dekoracija:

  • 1 kesica šlaga
  • borovnice
  • rendana bela čokolada 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerom. Onda sipajte mleko i ulje, pa brašno prosejano sa praškom za pecivo. Izlijte smesu u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim pustite da se prohladi. Puding od jagode skuvajte prema uputstvu sa kesice sa šećerom. Preko ohlađenog biskvita rasporedite vruć puding. Izblendajte kratko borovnice, pa umutite slatku pavlaku. Dodajte krem sir i šećer u prahu. Dodajte borovnice. Napravite želatin prema uputstvu sa kesice pa umešajte u krem. Preko ružičastog sloja prelijte krem pa ostavite bar 4 sata u frižideru. Zasebno umutite šlag pa ga nanesite po vrhu. Ukrasite kolač borovnicama i rendanom belom čokoladom. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading