STARINSKI KOLAČ SA SUVIM VOĆEM Recept iz stare bakine sveske na kome su odrasle generacije
Sočan i mirisan, nema ko neće tražiti dodatno parče.
Potrebno je:
- 200 g suvog voća
- 200 g brašna
- 150 g šećera
- 100 g putera
- 2 jaja
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica vanilinog šećera
- 100 ml mleka
- prstohvat soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Suvo voće iseckajte na sitne komade. U jednoj velikoj posudi penasto umutite puter sa šećerom. Postepeno dodajte jedno po jedno jaje, uz neprestano mućenje. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet, vanilin šećer i prstohvat soli. Polako sjedinite obe smese, naizmenično sa mlekom, dok ne dobijete glatku smesu. Zatim umešajte seckano suvo voće i polako promešajte. Pleh obložite pek papirom. Smesu izlijte i poravnajte. Pecite 45 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Na kraju, pospite kolač šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
STARINSKI KOLAČ 3 TAJNE BOLJI OD SVAKE TORTE Pravi se brzo, a razvaljuje ukusom
Kremast i savršen, gosti će ga obožavati.
KOLAČ NA METAR Ovako su ga nekad pravile sve domaćice, a sastojke imate u kuhinji
Super ide uz šoljicu kafe.
JEFTINI KOLAČ SA DŽEMOM I ORASIMA Zbog njega i komšije dolaze nepozvane
Savršen za vikend okupljanja ali i iznenadne goste.
NAJLEPŠI STARINSKI KOLAČ SA ČOKOLADOM I ORASIMA Prkhka kora i spoj ukusa koji se ne zaboravlja
Savršen za svečanu i slavsku trpezu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)