MANASTIRSKI PREBRANAC NA VODI Odozgo se napravi korica, a iznutra saftast
Zahvaljujući nani nećete imati naduvenost.
Potrebno je:
- 300 g pasulja
- 2 kašičice soli
- 1 kašika mlevene začinske paprike
- 1 glavica crnog luka veća
- 2 čena belog luka
- 1 ljuta paprika
- 10 g bibera u zrnu
- 3 lista nane
Priprema
Prethodno veče potopite pasulj u litar vode. Sutradan prospite i nalijte dva litra vode. Onda dodajte glavicu luka sečenu na pola i so pa stavite na jaku vatru. Nakon što provri, umešajte list nane i kuvajte 10 minuta.Rernu zagrejte na 180 stepeni. Zatim prebacite pasulj u pleh obložen pek papirom pa nalijte vodom u kojoj se kuvao.Zatim dodajte cele čenove belog luka, biber i mlevenu začinsku papriku. Sve dobro izmešajte. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Nakon 15 minuta pojačajte temperaturu na 200 stepeni, pa krčkajte prebranac još 20 minuta.
Možda vas zanima:
VRANJANSKI POSNI PREBRANAC Po ukusu mu nema ravnog, a bićete siti ceo dan
Samo dodajte salatu ili prilog po želji.
MANASTIRSKI PREBRANAC Monasi ga prave ovako, a pogodno za dane strogog posta
Pravi raj za nepca, a bićete siti satima.
POSNI PREBRANAC PO RECEPTU STAROM 40 GODINA Polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Držaće vas dugo sitim.
MANASTIRSKI PREBRANAC Recept je iz 18 veka, a tajna je u jednom sastojku
Tako je jednostavan, a preukusan!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)