MANASTIRSKI PREBRANAC NA VODI Odozgo se napravi korica, a iznutra saftast

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Zahvaljujući nani nećete imati naduvenost.

posni prebranac
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g pasulja
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašika mlevene začinske paprike
  • 1 glavica crnog luka veća
  • 2 čena belog luka
  • 1 ljuta paprika
  • 10 g bibera u zrnu
  • 3 lista nane

Priprema

Prethodno veče potopite pasulj u litar vode. Sutradan prospite i nalijte dva litra vode. Onda dodajte glavicu luka sečenu na pola i so pa stavite na jaku vatru. Nakon što provri, umešajte list nane i kuvajte 10 minuta.Rernu zagrejte na 180 stepeni. Zatim prebacite pasulj u pleh obložen pek papirom pa nalijte vodom u kojoj se kuvao.Zatim dodajte cele čenove belog luka, biber i mlevenu začinsku papriku. Sve dobro izmešajte. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Nakon 15 minuta pojačajte temperaturu na 200 stepeni, pa krčkajte prebranac još 20 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading