KAFANSKI PREBRANAC NESTAJE SA STOLA ODMAH Recept profesionalnog kuvara po kome uvek bude savršen

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Svaki zalogaj je raj za nepca.

prebranac
Printscreen

Potrebno je:

  • 700 g pasulja tetovca
  • 500 g crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1,5 dcl suncokretovog ulja
  • 1 kašika mlevene začinske paprike
  • pola kašičice sode bikarbone
  • mleveni biber
  • 3 komada lovorovog lista
  • so

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite i operite pasulj pa ga potpite u hladnu vodu i ostavite preko noći. Onda prospite vodu pa properite i sipajte novu vodu. Zakuvajte pa nakon što proključa opet prospite i sipajte novu. Posolite, pobiberite, dodajte lovorov list i kuvajte pasulj, sve dok ne omekša.Seckan crni luk propržite dok ne postane staklast. Umešajte mlevenu začinsku papriku, sečen beli luk i mleveni biber. Stavite pasulj pa deo luka u pleh obložen pek papirom. Dodajte vodu u kojoj se pasulj kuvao, pa lovorov list. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Komentari (0)

Loading