ROLOVANA SVINJETINA SA SMOKVAMA Gurmansko jelo ukusa koji govori više od 1000 jezika
Slasna i sočna, prste da poližete.
Potrebno je:
- 1 kg svinjskih šnicli
- 200 g slanine
- 200 g suvih smokava
- 200 g kačkavalja
- senf
- so
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Tučkom za meso istanjite šnicle pa ih posolite i premažite senfom. Zatim ih pospite seckanim smokvama i rendanim kačkavaljem. Obmotajte slaninom svaku šniclu pa poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite šnicle oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Na kraju ih povremeno okrenite da se zapeku.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)