KAFANSKE LOVAČKE ŠNICLE Ručak koji se sam sprema, a eksplozija ukusa u svakom zalogaju

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Mekane kao duša i sočne, za ručak koji se pamte.

lovačke šnicle
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg svinjskih šnicli
  • 200 g brašna
  • 100 ml ulja
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika slatke mlevene paprike
  • 1 kocka za supu (goveđa)
  • 500 ml vode

Priprema:

Šnicle po ukusu posoliti, uvaljajte u brašno i pržite ih obe strane da porumene. Izvaditi na ubrus. U istoj šerpi propržiti iseckane crni i beli luk. U vreloj vodi razmutiti kocku za supu pa dodati u šerpu. Dodati mlevenu papriku i kašiku brašna, promešati da ne bude grudvica. Vratiti šnicle u šerpu i ostaviti da se dinstaju pola sata, začiniti još ako treba.

 

Komentari (0)

Loading