PAVLOVA SA SMOKVAMA ZA SVAKU SVEČANU PRILIKU Recept koji uspeva iz prve

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Nema ko vam neće tražiti recept.

pavlova sa smokvama
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru

  • 4 belanca
  • 100 g šećera
  • 75 g šećera u prahu
  • 3 kašike skrobnog brašna

Za kremu:

  • 4 žumanaca
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • 1,5 dl mleka
  • vanilin šećer
  • 100 g putera
  • 100 g smokava  + 200 za ukras

Priprema:

Odvojte žumanca od belanaca. Mikserom umutite belanca u čvrst šne pa malo-pomalo umešajte kristal-šećer. U sneg dodajte šećer u prahu i skrobno brašno. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Dobijenu smesu od belanaca stavite u špric s velikim otvorom te napravite koru. Pecite je oko sat vremena na 140 stepeni, ali sa odškrinutim vratima rerne. Žumance umutite sa šećerom i vanilin-šećerom u penastu smesu, te dodajte brašno. Kad mleko provri, sklonite ga sa ringle, te u njega ulijte umućena žumanca. Vratite na ringlu i uz stalno mešanje kuvajte dok se ne zgusne u krem. U ohlađen krem mikserom umešajte sitno seckani puter i sveže smokve. Osušene kore nadenite ohlađenom kremom i smokvama izdvojenim za ukras.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading