PAVLOVA SA SMOKVAMA ZA SVAKU SVEČANU PRILIKU Recept koji uspeva iz prve
Nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
Za koru
- 4 belanca
- 100 g šećera
- 75 g šećera u prahu
- 3 kašike skrobnog brašna
Za kremu:
- 4 žumanaca
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 1,5 dl mleka
- vanilin šećer
- 100 g putera
- 100 g smokava + 200 za ukras
Priprema:
Odvojte žumanca od belanaca. Mikserom umutite belanca u čvrst šne pa malo-pomalo umešajte kristal-šećer. U sneg dodajte šećer u prahu i skrobno brašno. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Dobijenu smesu od belanaca stavite u špric s velikim otvorom te napravite koru. Pecite je oko sat vremena na 140 stepeni, ali sa odškrinutim vratima rerne. Žumance umutite sa šećerom i vanilin-šećerom u penastu smesu, te dodajte brašno. Kad mleko provri, sklonite ga sa ringle, te u njega ulijte umućena žumanca. Vratite na ringlu i uz stalno mešanje kuvajte dok se ne zgusne u krem. U ohlađen krem mikserom umešajte sitno seckani puter i sveže smokve. Osušene kore nadenite ohlađenom kremom i smokvama izdvojenim za ukras.
Možda vas zanima:
BAKINA KARAMEL TORTA SA KIVIJEM Osvežava i sladi u isto vreme, a posna
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BAKINA TORTA SA JABUKAMA SAVRŠENA ZA JESEN Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Mirisna i sočna poslastica raspametiće i one izbirljive.
MOSKVA ŠNIT SIMBOL BEOGRADA Voćna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TORTA SA GROŽĐEM ZA PRAVE SLADOKUSCE Poslastica jednostavne pripreme i rajskog ukusa
Kremasta i lagana, bićete oduševljeni.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)