DOMAĆE PALAČINKE OD HELJDE Ne goje i mnogo su zdravije, a tope se u ustima
Biće super i hladne, i mekane i sutradan.
Potrebno je:
- 1 jaje
- 10 kašika heljdinog brašna
- 100 ml mineralne vode
- 200 ml obične vode
- 1 prstohvat soli
- 1 prstohvat praška za pecivo
- 1 kašika ulja
Priprema:
U jednu posudu stavite brašno sa praškom za pecivo, prstohvatom soli, jaje, ulje, mineralnu vodu i običnu vodu. Izmešajte sve dobro, pa pustite da smesa malo odstoji. Pecite palačinke u tiganju, sa obe strane, a po potrebi dolijte malo vode.
Možda vas zanima:
MEKANE I SOČNE PALAČINKE Po ovom receptu ih je pravila i britanska kraljica
Samo dodajte slani ili slatki prilog po želji.
KISELA VODA JE PROŠLOST Dodajte ovaj sastojak u palačinke i biće mekane i sutradan
Osetićete ogromnu razliku u ukusu i mekoći, a sastojak ima svaka domaćica u svojoj kuhinji.
PALAČINKE OD SOČIVA OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Treba vam samo 2 sastojka, a mekane i vazdušaste
Kad ih jednom probate, zaboravićete na one klasične.
URADITE OVAKO I PALAČINKE VIŠE NIKAD NEĆE BITI ŽILAVE Već mekane kao duša
Trik je jednostavan, a ispadnu savršene.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)