SLASNE ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Jednostavno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je:
Za cufte :
- 300 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- 2 kašike prezli
- začini
- 100 ml mleka
- 1 kriška hleba
Za bešamel :
- 100 g maslaca
- 2 kašike brašna
- 500 ml mleka
- začini
Za posipanje :
- 150 g kačkavalja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepenu. U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, sitno seckani crni luk i jaje.U mleko potopite kiflu pa stavite u posudu sa mesom i začinite. Dodajte prezle pa sve izmešajte rukama. Rukama oblikujte ćufte pa ih pržite na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane. Maslac zagrejte pa dodajte brašno i propržite. Potom sipajte vruće mleko pa začinite i kuvajte dok ne dobije potrebnu gustinu. Zatim poređajte ćufte u vatrostalnu posudu pa prelijte bešamelom i pospite rendanim kačkavaljem. Pecite ćufte oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
ĆUFTE U SOSU OD ŠAMPINJONA Sočni specijalitet za gurmane i one izbirljive
Služite uz pire ili testeninu.
ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)