SLASNE ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Jednostavno jelo koje pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Ukućani će stajati u redu za još.

ćufte u kikiriki sosu
Shutterstock

Potrebno je:
Za cufte :

  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezli
  • začini
  • 100 ml mleka
  • 1 kriška hleba

Za bešamel :

  • 100 g maslaca
  • 2 kašike brašna
  • 500 ml mleka
  • začini

Za posipanje :

  • 150 g kačkavalja

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepenu. U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, sitno seckani crni luk i jaje.U mleko potopite kiflu pa stavite u posudu sa mesom i začinite. Dodajte prezle pa sve izmešajte rukama. Rukama oblikujte ćufte pa ih pržite na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane. Maslac zagrejte pa dodajte brašno i propržite. Potom sipajte vruće mleko pa začinite i kuvajte dok ne dobije potrebnu gustinu. Zatim poređajte ćufte u vatrostalnu posudu pa prelijte bešamelom i pospite rendanim kačkavaljem. Pecite ćufte oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Komentari (0)

Loading