TIRAMISU KOJI RUŠI SVE REKORDE Kremasta slast koja se pravi za tren
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
- 3 pakovanja piškota
- 500 g maskarpone sira
- 200 ml slatke pavlake
- 4 žumanceta
- 3 kašike kakaoa
- 2 kašičice nes kafe
- 1 šolja šećera
- 1 kašičica ruma
Priprema:
Penasto mikserom umutite žumanca sa šećerom. Dodajte maskarpone sir i dobro sjedinite. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku. Sjedinite ta dva fila kašikom. Napravite šolju nes kafe, dodajte u nju rum. Piškote umačite u kafu i poređajte jedan red na tacnu. Preko namažite polovinu fila, zatim pospite cediljkom kakao. Opet poređajte red piškota, fil, i obilno pospite kakaoom. Stavite tiramisu u frižider da se stegne.
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Svakim zalogajem donosi duh Italije
Kremast i savršen, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
TIRAMISU SA BRESKVAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Nema ko će mu odoleti
Mirisan i sočan, prste da poližete.
KOLAČ SA KAFOM ZA PRAVE SLATKOLJUPCE Nema paljenja rerne, a razvaljuje ukusom
Brz i jednostavan, a nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)