KREMASTI ROLAT OD SPANAĆA DOSTOJAN KRALJEVSKE TRPEZE A pravi se maltene sam
Savršen za sve svečane prilike, ali i slavsku trpezu.
Potrebno je:
- 4 jaja
- 200 g spanaća
- 4 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
- so
- Sastojci za fil:
- 200 g krem sira
- 200 g pavlake
- 200 g šunke
- 1 kašika senfa
- so
- biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odmrznite spanać pa ocedite višak vode. Belanca odvojite od žumanaca.Umutite belanca sa malo soli u čvrst sneg.Zasebno umutite žumanca,seckani spanać, brašno i prašak za pecivo. Onda polako sjedinite obe smese. Rasporedite ravnomerno na pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu koru izvadite i ostavite da se malo prohladi. Potom je prebacite na čistu krpu i urolajte sa korom. U jednoj posudi pomešajte krem sir, pavlaku, senf, so i biber. Nakon što se kora skroz ohladi, pažljivo odrolajte i premažite filom. Preko fila rasporedite tanke kriške šunke. Zatim ponovo urolajte koru, ali ovaj put bez krpe. Umotajte rolat u providnu foliju i ostavite u frižideru najmanje 1 sat da se stegne.
Možda vas zanima:
ZELENI ROLAT Kremasto predjelo biće gotovo očas posla, a nikad sočnije
Sočan rolat savršen za uskršnju trpezu.
ZELENI ROLAT Neodoljivo slano predjelo oduševiće i one izbirljive, ukusa koji priča priče
Pravi se brzo i lako, a osvaja ukusom.
ROLAT OD SPANAĆA Slano predjelo bez kog ne može da prođe slavska trpeza, a ukusa koji priča priče
U sočnom spoju sa sirom i šunkom, nestaće sa stola odmah.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)