KREMASTI ROLAT OD SPANAĆA DOSTOJAN KRALJEVSKE TRPEZE A pravi se maltene sam

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Savršen za sve svečane prilike, ali i slavsku trpezu.

rolat od spanaća
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 jaja
  • 200 g spanaća
  • 4 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • so
  • Sastojci za fil:
  • 200 g krem sira
  • 200 g pavlake
  • 200 g šunke
  • 1 kašika senfa
  • so
  • biber

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odmrznite spanać pa ocedite višak vode. Belanca odvojite od žumanaca.Umutite belanca sa malo soli u čvrst sneg.Zasebno umutite žumanca,seckani spanać, brašno i prašak za pecivo. Onda polako sjedinite obe smese. Rasporedite ravnomerno na pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu koru izvadite i ostavite da se malo prohladi. Potom je prebacite na čistu krpu i urolajte sa korom.  U jednoj posudi pomešajte krem sir, pavlaku, senf, so i biber. Nakon što se kora skroz ohladi, pažljivo odrolajte i premažite filom. Preko fila rasporedite tanke kriške šunke. Zatim ponovo urolajte koru, ali ovaj put bez krpe. Umotajte rolat u providnu foliju i ostavite u frižideru najmanje 1 sat da se stegne. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading