DOMAĆI SOMUNI U ULJU Polizaćete i prste koliko su slasni, a recept je nikad jednostavniji

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Samo dodajte prilog po želji.

domaći somun
Shutterstock

Potrebno je:

  • 7 šoljica brašna 
  • 1,5 šoljica toplog mleka (može i biljno) 
  • 1,5 šoljica tople vode 
  • 1,5 kašika soli 
  • 1 pakovanje svežeg kvasca ili 1 kašika suvog kvasca
  • maslinovo ulje i peršun za preliv

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte brašno i so pa dodajte svež kvasac i dobro ga razmrvite. Onda sipajte toplo mleko i vodu pa zamesite mekano testo. Zatim ga pokrijte i ostavite da naraste.  Prebacite nadošlo testo na pobrašnjenu radnu površinu pa podelite na 8 delova i oblikujte kugle. Razvaljajte svaku kuglu u oblik tortilje. Pecite somune na tiganju, sa obe strane. Onda ih premažite maslinovim uljem i pospite seckanim peršunom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading